Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hat embert tartóztattak le kábítószer-kereskedelem miatt Budapesten

Hat embert tartóztattak le kábítószer-kereskedelem miatt Budapesten

Hat kábítószer-kereskedelemmel vádolt gyanúsított letartóztatásáról döntött csütörtökön a Budakörnyéki Járásbíróság – írja az MTI.

A gyanúsítottak 2017-től egy olyan hálózatot építettek ki, melynek tagjai Cegléden, Kistarcsán, Kerepesen és azok környékén kábítószert árultak. Az egyik gyanúsított kistarcsai házából hozták el az eladásra szánt kábítószert, mely közvetítőkön keresztül jutott el az eladókig. Az ügyleteket HÉV megállókban, valamint magánházakban bonyolították le.

A rendőrség egy összehangolt akció keretében 13 gyanúsított házában tartott házkutatást szeptember 11-én, az akció során különböző típusú kábítószert, és a kábítószer értékesítésével összefüggő egyéb tárgyakat, mérlegeket, tasakokat foglaltak le.

Mivel a gyanúsítottak esetében tartani lehet szökéstől, összebeszéléstől, és fennáll annak a veszélye is, hogy újabb, hasonló bűncselekményt követnének el, a Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint a döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, ezért a végzés nem vált véglegessé, de végrehajtható.