Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Betilthatják az ízesített e-cigik többségét Amerikában

Betilthatják az ízesített e-cigik többségét Amerikában

Betiltaná az ízesített e-cigarettákat gyártó Juul Labs termékeinek árusítását az Egyesült Államok Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) – írja a Reuters. A szervezet úgy látja, hogy a sokféle ízesítés miatt egyre több fiatal válik nikotinfüggővé. Ráadásul a Juul Labs olyan ízesítésekkel is árulja termékeit, amelyek kifejezetten a fiatalokat célozzák – van például cukorka és rágógumi ízű e-cigijük is.

A hivatal tiltása egyelőre csak a Juul Labs termékeire vonatkozik, azonban az országban eladott ízesített e-cigaretták 72 százaléka ettől a gyártótól származik. Az FDA ugyanakkor a többi cégre is gondolt: az ízesített termékeket gyártó vállalatok csak azokat az e-cigarettákat forgalmazhatják a jövőben, amelyeket a hivatal jóváhagyott.

Az FDA szerint az ízesített e-cigaretták használata elképesztő gyorsasággal terjed az amerikai fiatalok körében, egy kutatás szerint 2 milliónál is több olyan fiatal van az országban, akik már középiskolás korukban elkezdenek dohányozni – jellemzően azután, hogy elkezdik az ízesített e-cigik használatát.

(HVG)