Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Balog Zoltán visszaadja a mandátumát

Balog Zoltán visszaadja a mandátumát

Lemond parlamenti mandátumáról Balog Zoltán, ezt a fideszes képviselő szerdán a kormánypárti frakciók velencei tanácskozásán jelentette be.

Balog Zoltán a mandátumáról elsősorban azért mond le, mert egyháza, a Magyarországi Református Egyház és a gyülekezete visszahívja szolgálatba, és ez az egyház törvényei szerint összeegyeztethetetlen képviselői munkájával.

Hozzátette ugyanakkor, a mandátumról lemondás nem jelenti azt, hogy elhagyná a közéletet, hiszen mind a Polgári Magyarországért Alapítvány élén, mind a miniszterelnök romaügyi biztosaként szeretne tovább dolgozni, szolgálni.

„Legjobb” pillanataival búcsúzunk Balog Zoltántól

„Legjobb” pillanataival búcsúzunk Balog Zoltántól „Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is. Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni.” Balog Zoltán a fenti szavakkal nemcsak hat éves miniszterségét, hanem egy egész korszakot zárt le.

Balog az előző ciklusban az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezette, de ezt a pozíciót a 2018-ban alakult kormányban Kásler Miklós kapta meg.

(MTI)

Borítókép: Kötcse, 2018. szeptember 8. Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke újságíróknak nyilatkozik az alapítvány rendezvénye, a Polgári Piknik elõtt a kötcsei Dobozy kúriánál 2018. Szeptember 8-án. MTI Fotó: Varga György