Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

50 kép Budapestről, ami többet mond minden szónál

50 kép Budapestről, ami többet mond minden szónál

A Budapest Bike Maffia és a Café Art idén harmadik alkalommal indította el a MyBudapest Photo Projectet, amelynek keretében hajléktalan emberek számára hirdetnek fotópályázatot. A kezdeményezés egyik különlegessége abban rejlik, hogy a budapesti utcákat, valamint az emberi életeket ritkán látott formában ismerhetjük meg. Ezen kívül, a 13 alkotó között – akiknek az alkotásai a közönségszavazás során bekerülnek a MyBudapest Photo Project 2019-es naptárjába – a naptáreladásokból származó teljes bevételt szétosztják, így közvetlen anyagi segítséget kapnak.

Szenján Károly Miklós – Éhes galambok / Hungry pigeons (A képre kattintva galéria nyílik.)

„Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is igen erős anyag gyűlt össze. Ezért arra gondoltunk, hogy hol máshol lenne a legjobb megmutatni az alkotásokat a nagyközönségnek, mint ahol készültek, vagyis az utcán. A segítségnyújtáson kívül az is a célunk a kezdeményezéssel, hogy kicsit felrázzuk az embereket és felhívjuk a hajléktalanság problémájára a figyelmet. Bízunk benne, hogy a képeket látva sokan elgondolkoznak azon, hogy ők mennyire szerencsések és kicsit nyitottabbak és segítőkészebbek lesznek a hajléktalan emberekkel szemben, akik között gyakran van jogász, iparművész illetve sok értékes ember, akik különböző úton-módon kerültek az utcára” – nyilatkozta a MyBudapest Photo Project kapcsán Fekete Bernadett, a kezdeményezés programfelelőse.

Selmeci Tibor – Vándorlás / Wandering (Kattintson a képre a galériáért!)

„Számomra a kezdeményezés értékét a jócselekedeten kívül az adja, hogy lehetőséget biztosítunk hajléktalan emberek számára, hogy bemutassák és megmutassák az őket érintő mindennapi problémákat. Az eddigi képanyagoknak köszönhetően egy teljesen új formában ismerhetjük meg Budapest városképét. Az idei alkotások között vannak véletlen szülte képek, de akadnak olyanok is, amik kifejezetten egy adott problémára szeretnék felhívni a figyelmet és erre lettek komponálva” – tette hozzá Csoszó Gabriella, a MyBudapest Photo Project egyik zsűritagja.

Tóth Pál – Föld alatti bazár / Underground bazaar (A képre kattintva galéria nyílik.)

A kiállítás szeptember 10. és 16. között tekinthető meg Budapesten a Madách téren. A kiállítás ideje alatt a helyszínen valamint a MyBudapest Photo Project Facebook oldalán lehet szavazni a kedvenc képünkre, amelyek közül a legjobb 13 majd bekerül a MyBudapest Photo Project 2019-es naptárjába.

Fotó: Halász Nóra (Kattintson a képre a galériáért!)