Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Robotpincér szolgál fel egy győri étteremben

Robotpincér szolgál fel egy győri étteremben

Robotpincér állt munkába a győri Liu’s Cooking étteremben. Emy mosolyogva szállítja az ételt és angolul segít a vendégeknek, írja a Kisalföld. Azt nem tudni, hogy egy jó reklámfogásról vagy a munkaerőhiány orvoslásáról van szó, utóbbi nem lenne meglepő, főleg azok után, hogy pár napja a győri Rába Hotel összes pincére felmondott.

Győr, 2018. szeptember 11.
Robotpincér a győri Liu’s Cooking kínai étteremben 2018. szeptember 11-én.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

˝Bementünk az étterembe, rendeltünk a pultnál, a szakács elkészítette az ételt, mi addig leültünk az asztalhoz, aztán jött a robotpincér, ő hozta ki a kész ételt, köszönt nekünk angolul, mi a tálcáról levettük a tányérunkat, de már nem a robotnál fizettünk, hanem a pénztárnál, így borravalót sem adtunk Emynek. Pedig ő aztán végig mosolygott…˝

– idézi a lap az étterem egyik vendégét.

Győr, 2018. szeptember 11.
Gyógyszertári automata robot a győri Szent György Patikában 2018. szeptember 11-én.
MTI Fotó: Krizsán Csaba

A célállomást a robot mellkasába épített vezérlőpulton állítják be, Emy pedig nem botlik meg, amikor szállítja az ételt, mivel érzékeli az asztalokat és a székeket. Az új segédtől a győri Intersparban található étteremben lehet rendelni.