Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Palkovics minisztériuma szerint az MTA valótlanságokat állít, nem akadtak el a tárgyalások

Palkovics minisztériuma szerint az MTA valótlanságokat állít, nem akadtak el a tárgyalások

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium reagált a Magyar Tudományos Akadémia kedd esti nyilatkozatára, miszerint elakadtak a tárgyalások a tárca és az Akadémia között.

AZ ITM azt írja, értetlenül állnak a MTA legfrissebb nyilatkozata előtt, a Lovász László által hivatkozott anyag a már korábban megállapodott és ma (azaz szerdán) kezdődő tárgyalások munkaanyaga, amelyet mindkét bizottság tagjai is megkaptak.

“Szomorú és sajnálatos, hogy az Akadémia különböző nyilatkozatokkal próbál nyomást gyakorolni a kormányra ahelyett, hogy a hivatkozott dokumentumot tárgyalási alapként kezelnék, érdemi észrevételekkel és javaslatokkal kommentálnák”, áll az ITM közleményében.

Az anyag egyébként a hazai K+F+I rendszer finanszírozási és strukturális kérdéseivel foglalkozik, javaslatokat tartalmaz az akadémiai és állami kutatóintézeti struktúra átalakítására és optimalizálására, az egyetemekkel való együttműködés hatékonyabbá tételére. Javaslati elemeit illetően teljes mértékben megfelel az MTA elnökség hivatkozott közleményében megfogalmazott elvárásoknak és megoldásoknak, írják.

Borítóképen Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter/MTI Fotó: Szigetváry Zsolt