Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megnéztük, hol lesz a tízmilliárdos pécsi aquapark

Megnéztük, hol lesz a tízmilliárdos pécsi aquapark

Az Összefogás Pécsért Egyesület bemutatta szerdán a leendő élményfürdő helyszínét Tüskésréten. A hőerőmű takarásban és messze van, minden zöld, a víz, amiben majd lubickolni lehet, még kérdéses.

Hétfőn jelentette be Páva Zsolt polgármester egy Gyopáros Alpárral megerősített sajtótájékoztatón, hogy új helyszínt találtak a korábban 25 milliárdosra saccolt aquaparknak. Az is kiderült, hogy a Modern Városok Programot kissé átszabták és megelégednek egy tízmilliárd forintos létesítménnyel, a maradék pénzt pedig átcsoportosítják olyan beruházásokra, mint útfejlesztés vagy elektromos buszok vásárlása.

Kővári János és Dévényi Sándor

Nem túl elegáns módon az eseményen Páva egy szót nem szólt arról, hogy az új helyszínt és az e-buszokat nem ők találták ki, hanem az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE), így a civilek vezetője Kővári János és Dévényi Sándor építész bemutatta a helyszínt szerdán. Kővári elmondta, hogy örömmel tölti el őket, hogy a városvezetés elfogadta a javaslatukat és a Tüskésrét az új helyszín, persze ezt még a közgyűlésnek meg kell szavaznia, de a hétfői bejelentés szerint a szeptemberi ülésen már döntés is születhet róla. Azt is elmondta, hogy ez a beruházás lényegesen takarékosabb, de megfelelő színvonalú fürdő, ráadásul 25 helyett, tízmilliárdból, amiről már tanulmány is készült.

Nem zavaró a hőerőmű

Dévényi Sándor elmondta a terület a városrendezési tervben nagyon régóta szabadidős tevékenységnek fenntartott terület. Ebből eddig megvalósult egy kis tó, illetve egy wakeboard pálya, egy futókör, illetve egy játszótér. A város ketté van szakítva, az óvárosi részre és a siklósi úti részre, a kettő között található zöld területen ideális helyen lenne a völgyben elhelyezkedő élményfürdő. Arról is beszélt az építész, hogy végre a kulturális és a történelmi értékek mellé az élményfürdővel a turisztikai vonzereje is nőne a városnak.

Elég jó a panoráma a Mecsekre

Az egyedüli probléma a vízzel lehet, Páva Zsolt 70 fokos termálvízről beszélt, amit idevezetnének, míg Kővári szerint jó az 45 fokosnak is, így az, hogy milyen kerüljön víz az élményfürdőbe, még kérdéses és további fúrások, illetve költségelemzések szükségesek.