Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Fegyver is volt a borászgyilkosnál, le akarta lőni a kitüntetés előtt álló biztonsági őrt

Fegyver is volt a borászgyilkosnál, le akarta lőni a kitüntetés előtt álló biztonsági őrt

A fegyvert nem sikerült elsütnie, mert a felhúzásnál hátraakadt a szárny.

Mint ismert, múlt pénteken este vertek agyon egy fiatal borászt, aminek majdnem ennél is súlyosabb kimenetele lett, ugyanis a támadók fegyvert is tartottak a kocsijukban. Könnyen tehették, egyikük korábban biztonsági őrként dolgozott, de szerencse a szerencsétlenségben, hogy a helyszínen valóban szolgálatot teljesítő biztonságiak úrrá lettek a helyzeten.

Verekedés közben halt meg egy ember Badacsonyban

Meghalt egy ember, miután két táraság dulakodni kezdett Badacsonyban – közölte a rendőrség szombaton honlapján. A közlemény szerint a két társaság szombatra virradó éjszaka szólalkozott össze.

Egyikük, Kóczián Géza biztonsági őr állítja: a két támadó közül az egyik férfi fegyvert próbált előrántani. „Láttam, hogy elővesz egy fegyvert az autó kesztyűtartójából, és megpróbálja felhúzni, de szerencsére hátraakadt a szárny, nem értett a fegyverhez sem, és nem tudta elsütni” – mondta el a TV2 Tényeknek az őr. „Lőni akart. Pont ebben a pillanatban be­dugtam egy flakon gázsprét, és telefújtam az autót. Akkor már mind­ketten az autóban voltak, és megpróbáltak nagy gázzal elmenni” – folytatta Kóczián.

Ahogy tegnap mi is megírtuk, Badacsonytomaj képviselő-testülete eldöntötte: rendkívüli bátorságáért oklevelet ad az őrnek, és ki is tüntetik a férfit, valamint betiltják az utcai alkoholfogyasztást, és felülvizsgálják a csendrendeletet.

Kitüntetik a badacsonyi borász gyilkosait elfogó biztonságiakat

Az önkormányzat felülvizsgálja a csendrendeletet, megtiltja az utcai alkoholfogyasztást.

A Bors megkereste a fegyveres támadó édesapját, aki azt mondta, nem tudja elképzelni, hogy fia fegyverrel ment volna oda, bár hozzátette, van fegyverviselési engedélye.

Borítókép: A 2018. szeptember 7-ére virradóra elhunyt borászra emlékeznek Badacsonyban, a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumnál szeptember 9-én / Fotó: Mónus Márton/MTI