Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Bérnővérekkel pótolják az ápolókat az ajkai kórház intenzív osztályán

Bérnővérekkel pótolják az ápolókat az ajkai kórház intenzív osztályán

Egy külsős cégen keresztül érkeztek „bérnővérek” Székesfehérvárról, részben ezzel igyekszik kezelni a kialakult, nehéz helyzetet az ajkai kórház vezetése, írja a 24.hu nevük elhallgatását kérő, az egészségügyi intézmény belső ügyeit jól ismerő forrásaira hivatkozva.

A portál írta meg, hogy nyár folyamán felmondtak az ápolók az ajkai kórház intenzív osztályán, vannak, akik még a felmondási idejüket töltik, de az is lejár szeptember végén. A portál tudomása szerint a magyarországi kórházak humánerő-optimalizálásával foglalkozó Jako Rescue Kft. az a cég, amely lényegében kiközvetít székesfehérvári ápolókat Ajkára, de más városok kórházából is érkezhetnek így nővérek, hogy kipótolják a felmondottak műszakjait.

Budapestről is utaztattak le ápolókat Ajkára és hozták őket vissza a műszak végén.

A cikk megjegyzi, hogy könnyen bérfeszültséget okozhat Ajkán a „bérnővérek” érkezése, mert alighanem több pénzért vállalják az utazást és a tűzoltást, mint a kórházban régóta dolgozók. A portál megkeresésére a cég nem reagált.

A tűzoltás másik módja egyébánt a belső átcsoportosítás, a sürgősségi és a szülészeti osztályról rendeltek át dolgozókat az intenzív osztályra. A harmadik pedig az, hogy már nyugdíjba ment egykori dolgozókat hívtak vissza.

Borítókép fotó illusztráció/Forrás: Pexels