Bérnővérekkel pótolják az ápolókat az ajkai kórház intenzív osztályán

Bérnővérekkel pótolják az ápolókat az ajkai kórház intenzív osztályán

Egy külsős cégen keresztül érkeztek „bérnővérek” Székesfehérvárról, részben ezzel igyekszik kezelni a kialakult, nehéz helyzetet az ajkai kórház vezetése, írja a 24.hu nevük elhallgatását kérő, az egészségügyi intézmény belső ügyeit jól ismerő forrásaira hivatkozva.

A portál írta meg, hogy nyár folyamán felmondtak az ápolók az ajkai kórház intenzív osztályán, vannak, akik még a felmondási idejüket töltik, de az is lejár szeptember végén. A portál tudomása szerint a magyarországi kórházak humánerő-optimalizálásával foglalkozó Jako Rescue Kft. az a cég, amely lényegében kiközvetít székesfehérvári ápolókat Ajkára, de más városok kórházából is érkezhetnek így nővérek, hogy kipótolják a felmondottak műszakjait.

Budapestről is utaztattak le ápolókat Ajkára és hozták őket vissza a műszak végén.

A cikk megjegyzi, hogy könnyen bérfeszültséget okozhat Ajkán a „bérnővérek” érkezése, mert alighanem több pénzért vállalják az utazást és a tűzoltást, mint a kórházban régóta dolgozók. A portál megkeresésére a cég nem reagált.

A tűzoltás másik módja egyébánt a belső átcsoportosítás, a sürgősségi és a szülészeti osztályról rendeltek át dolgozókat az intenzív osztályra. A harmadik pedig az, hogy már nyugdíjba ment egykori dolgozókat hívtak vissza.

Borítókép fotó illusztráció/Forrás: Pexels