Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az ATV lett a legnagyobb nyertese a Hír TV „visszafoglalásának”

Az ATV lett a legnagyobb nyertese a Hír TV „visszafoglalásának”

Az ellenzéki csatorna nézettsége folyamatosan nő, az 1 százalékos nézettséget alulról sem súroló Hír TV pedig csak konkurense lett az Echo TV-nek.

A 24.hu készített egy remek kis összefoglalót arról, hogy mi történt azóta, amióta Simicska Lajos kiengedte a kezéből a Hír TV-t, átadta üzlettársának, Nyerges Zsoltnak, aki köszönte szépen, és feltett kézzel nézte, ahogy Liszkay Gábor főtanácsadóként, Szikszai Péter pedig tartalomért felelős igazgatóként bevonul a csatorna épületébe.

Augusztus legelején történt:

Indul a hatalomváltás a HírTV-ben: már szóltak a dolgozóknak, hogy pakoljanak össze

Pár éves kihagyás után lassan de biztosan vissza fog nőni a Fideszhez a simicskátlanított HírTV, Tarr Péter vezérigazgató-helyettes szerda reggel körbement és megkérte a kollégáit, hogy “minden olyan” anyagot töröljenek és pakolják össze a személyes tárgyaikat.

Azóta egy hónapnyi víz lefolyt a Dunán, és bár ennyi idő alatt azért túlságosan messzemenő következtetéseket nehéz levonni a nézettségi adatokból, de ahogy a 24.hu összeszedte ezeket, abból leginkább az látszik, hogy az elmúlt néhány hétben igencsak rossz adatokkal kellett szembesülniük a kormánypárti közéleti csatornáknak, jelesül az Echo TV-nek és a Hír TV-nek, miközben az egyetlen ilyen ellenzéki csatorna, az ATV nézettsége meredeken ível felfelé.

A lap összeállításából kiderül többek között, hogy a Hír TV nézettsége csak nagyon ritkán éri el az 1, azaz egy százalékot, leginkább valahol a 0,5 százalék környékén lebeg, míg az Echo TV masszívan igyekszik tartani az 1, azaz egy százalékos nézettséget. Ez azt jelenti, hogy a szinte mérhetetlen nézettséget produkáló kormánypárti csatornák egymás konkurensei lettek, és nem elég, hogy konkurensek, még nézőjük is alig akad.

Karcsú ez, eléggé karcsú, közben az ATV-nél pedig valószínűleg köszönik szépen, az átlagosan 80 ezer ember által követett Egyenes beszéd és egyébként az egész csatorna nézettsége szépen elindult fölfelé, az esti beszélgetős-közéleti műsor most már minden gond nélkül elér akár 100 ezer fölötti nézőszámot esténként.