Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Száz százalékban megújuló energiaforrásokból fedezi áramfogyasztását Kalifornia 2045-re

Száz százalékban megújuló energiaforrásokból fedezi áramfogyasztását Kalifornia 2045-re

Teljes mértékben megújuló energiákkal fogja biztosítani az áramellátást Kalifornia 2045-re. Jerry Brown kormányzó hétfőn írta alá az erre vonatkozó törvényt. Ezzel Kalifornia elérheti a párizsi klímaegyezmény céljait, és még azon felüli célkitűzéseket is – fejtette ki Brown. „Nem lesz egyszerű. Nem azonnal következik be. De meg kell történnie” – fogalmazott.

A legsűrűbben lakott amerikai állam áramfejlesztőit első lépésben 2030-ig 60 százalékban megújuló áramforrásokra, például szél- és napenergiára fogják cserélni. Majd 2045-re tervezik elérni, hogy 100 százalékban széndioxid-mentes legyen az áramellátás.
Önállóan tekintve Kalifornia a világ ötödik legnagyobb nemzetgazdasága, a klímaváltozás elleni harc egyik élenjáró résztvevője.
Brown a héten nemzetközi környezetvédelmi csúcstalálkozót tart San Franciscóban. Saját kezdeményezéseken és határozatokon keresztül az állam egyértelműen szembeszáll Donald Trump környezetvédelmi politikájával.

Borítókép forrása: Pixabay