Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megverte a Rossi-csapat a görög válogatottat

Megverte a Rossi-csapat a görög válogatottat

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a vendég görög csapatot a Groupama Arénában rendezett zárt kapus Nemzetek Ligája-mérkőzésen, így megszakította öt meccsen át tartó nyeretlenségét.

Az összecsapáson látványos támadás végén Sallai Roland első válogatottbeli találatával korán vezetést szerzett Marco Rossi szövetségi kapitány együttese, majd Konsztantinosz Manolasz gyors egyenlítését követően még a szünet előtt visszavette a vezetést Kleinheisler László bombagóljával.

A találkozó előtt egyperces gyászszünetet tartottak az olimpiai ezüstérmes kapus, a 23-szoros magyar válogatott Géczi István emlékére, aki hétfőn hunyt el.

Jól kezdték a mérkőzést a magyarok, akik az első negyedóra végén rendkívül látványos támadásból vezetést szereztek a válogatottban először eredményes Sallai góljával. Nem tartott sokáig az előny, mivel rögzített helyzetből három percre rá egyenlítettek a görögök, Manolasz szintén első találatát ünnepelhette a nemzeti mezben. A kezdeményezést ezt követően átvette a vendég gárda, több veszélyes helyzetet is kialakítottak Gulácsi kapuja előtt, míg védekezésben szabálytalanságokkal tördelték a játékot. A játékrész utolsó öt percére kapujához szegezte ellenfelét Marco Rossi együttese, a nyomás vezető góllá érett végül: a hatodik lövésből Kleinheisler talált a hálóba nagy erővel.

Budapest, 2018. szeptember 11.
A görög Georgiosz Cavellasz a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország – Görögország mérkõzésen a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A szünetben és röviddel utána mindhárom cserelehetőségét kihasználta a vendégek német szakvezetője, Michael Skibbe, ám ekkor is inkább a magyarok akarata érvényesült mezőnyben. Lehetőség inkább a vendégek előtt adódott, ám Gulácsi több alkalommal is remekül védett. Az utolsó tíz percre felharsant a magyar szurkolók hangja, akik a stadionon kívülről éltették és buzdították a válogatottat, amely a játékrész második felében néha eljutott a görög kapuig. Újabb gólt azonban már egyik csapat sem szerzett, így a magyar válogatott megszerezte első pontjait a Nemzetek Ligájában.

A nemzeti csapat két idegenbeli összecsapással folytatja szereplését a Nemzetek Ligájában: október 12-én a görög, három nappal később pedig az észt együttes vendége lesz.

A mérkőzésen feltűnő volt, hogy Rossinak sikerült fejben rendbe tennie a csapatot, az önbizalommal és a koncentrációval nem volt baj, helyenként tetszetősen sikerült egyérintőznie a magyar csapatnak. Az első félidő mindkét gólját bátor előretörés után született, illetve volt rendszer a válogatott játékában. Tudatos támadások futottak, Rossi egyértelműen köröket ver Leakensre, akinél még csak hasonlót sem lehetett látni.

Budapest, 2018. szeptember 11.
Marco Rossi szövetségi kapitány és Sallai Roland a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Magyarország – Görögország mérkõzés végén a Groupama Arénában 2018. szeptember 11-én. A magyar válogatott 2-1-re gyõzött.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Sallai és Kleinheisler nem csak a parádés góljaik miatt bizonyultak a csapat legjobbjainak, őbennük volt meg a váratlan húzás a támadóharmadban, amit Kovács osztogatása egészített ki kitűnően. Kádár a védekezésben tűnt ki, ismét bebizonyította, hogy ő a legjobb magyar védő, illetve Gulácsi kitűnően védett.

A második félidőben a görög csapat beszorította a magyar csapatot és most látszott meg igazán, hogy egy olasz edző szervezte meg a védelmet, mert kapott gól nélkül hoztuk a második félidőt. Az eladott labdák egyelőre még mindig benne vannak a csapat játékában, ilyenkor marad a körömrágás, hogy az ellenfél büntet-e. A másik negatívum, hogy fejjel a kapu előtt a görögök szinte mindig megverték a védelmet, a helyezkedésen bőven van mit javítani rögzített helyzetek után.

Nemzetek Ligája, C osztály, 2. csoport, 2. forduló:

Magyarország-Görögország 2-1 (2-1)

Groupama Aréna, zárt kapuk mögött, v.: Alekszej Kulbakov (fehérorosz)
gólszerzők: Sallai (15.), Kleinheisler (43.), illetve Manolasz (18.)
sárga lap: Sallai (50.), illetve Cavellasz (35.), Oikonomu (78.), Toroszidisz (83.)

Magyarország:

Gulácsi Péter – Bese Barnabás, Lang Ádám, Kádár Tamás, Fiola Attila – Nagy Ádám – Varga Roland (Lovrencsics Gergő, 62.), Kleinheisler László, Kovács István (Pátkai Máté, 80.), Sallai Roland – Szalai Ádám (Eppel Márton, 69.)

Görögország:

Vaszileiosz Barkasz – Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz (Mariosz Oikonomu, 52.), Szokratisz Papasztatopulosz, Jorgosz Cavellasz (Haralambosz Likojannisz, a szünetben) – Dimitrisz Kurbelisz, Andreasz Buhalakisz – Lazarosz Hrisztodulopulosz, Kosztasz Fortunisz, Dimitrisz Pelkasz – Taszosz Donisz (Kosztasz Mitroglu, a szünetben)