Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elpusztult a tapírbébi az állatkertben

Elpusztult a tapírbébi az állatkertben

Nemrég számoltunk be róla, hogy kistapír született a Fővárosi Állat-és Növénykertben.

A állatkert közleményben tudatta, hogy a bébi elpusztult.

„Az újszülött állat kezdetben elég életerősnek tűnt, és az emlőket is megtalálta, így munkatársaink nagyon bizakodóak voltak. A hét végére azonban láthatóan gyengülni kezdett, a kelleténél többet pihent, s végül már az állatorvosoknak is be kellett avatkozniuk, illetve mesterséges táplálással egészítették ki az anyatejet.

Mint kiderült, a kistapír olyan egészségi problémákkal született, amelyet az anyai gondoskodás, és sajnos az állatorvosok és a gondozók életmentést célzó erőfeszítései sem tudtak ellensúlyozni.

A kicsi szombaton pusztult el, de a bejelentéssel meg akartuk várni a boncolási, illetve a laboreredményeket. A boncolás során az állatorvosok a szív- és vázizomzat elfajulását, súlyos fokú májelfajulást és szemelváltozásokat állapítottak meg” – közölte Fővárosi Állat-és Növénykert.

Borítókép: Fővárosi Állat-és Növénykert