Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egykori biztonsági őrt gyanúsítanak a borászgyilkossággal

Egykori biztonsági őrt gyanúsítanak a borászgyilkossággal

Hétfőn letartóztatták azt a két férfit, akik halálra verhettek hétvégén egy fiatal balatoni borászt Badacsonyban. A Borsnak megszólalt az áldozat, Havasi Csaba édesanyja, aki a lapnak azt mondta,

„A kisfiam sosem volt verekedős, mindenki szerette, kedves, jó humorú fiú volt. Aznap este is csak egy külföldről hazautazott barátjukkal találkoztak, már jöttek volna értük, hazafelé indultak, azért voltak a parkolóban. Senkinek, még a legszörnyűbb ellenségemnek sem kívánom azt, amit most átélünk” – mondta.

A lap az egyik feltételezett támadó apját is meg tudta szólaltatni.

„Mindent nagyon sajnálok, őszinte részvétem a fiatalember családjának. De biztos vagyok benne, hogy a fiam nem tett ilyet, soha nem volt büntetve, sőt vonzotta a rendőri pálya, korábban pedig biztonsági őrként dolgozott. Kérem, hogy aki látta, mi történt, jelentkezzen, és mondja el az igazat” – mondta Sebők András.

S. Norbert védője, Bálint Roland hozzátette: a férfi tagadja a bűncselekményt.

 

Laposa Bence, aki maga is borász, egyben a badacsonyi önkormányzat független képviselője a Zoomnak azt mondta,

a nyár eleje óta benne volt a levegőben, hogy az alsó büfésoron mind gyakoribb és durvább balhék előbb-utóbb tragédiával végződnek.

A település jó híréért, biztonságáért aggódó vállalkozók azonban eddig hiába bombázták ötleteikkel az önkormányzatot.

Mint a Zoom.hu is írt róla, szóváltás után két nehézfiú a badacsonyi alsó büfésor mögötti parkoló közelében szóváltást követően halálra vert egy helyi fiatal borászt. Még akkor is rugdosták, amikor már védekezésre képtelenül feküdt a földön.

Borítókép: megemlékezés Havasi Csabáról MTI Fotó: Mónus Márton