Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Beszáll Schmidt Mária cégébe a Takarékbank

Beszáll Schmidt Mária cégébe a Takarékbank

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. zárt körben hozott forgalomba új részvényeket. Ezeket a Takarékbank jegyezte le, az ügyletnek köszönhetően Schmidt Mária ingatlanos vállalkozása 5,7 milliárd forint friss tőkéhez jutott. 

Beszáll a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. a Schmidt Mária érdekeltségében lévő Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.-be (BIF) – derül ki utóbbi vállalatnak a Budapesti Értéktőzsde oldalán közzétett közleményéből. Az akció szerint a BIF alaptőkéjét új részvények zártkörű forgalomba hozatalával felemelik, amely papírokat a hitelintézet jegyez le.

A közlemény szerint a bank a kibocsátandó 2 870 244 darab, 100 forint névértékű részvényt 2000 forintos áron vásárolja meg. A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. a végleges kötelezettségvállaló nyilatkozatát kedden meg is tette – derül ki.

Ezek alapján a BIF valamivel több, mint 5,7 milliárd forint friss forráshoz jut hozzá. Az összeget egyébként a pénzintézet szeptember 14.-ig azaz péntekig “köteles a BIF rendelkezésére bocsátani.”