Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyolc dobozban 240 darab emberi csontot találtak a Twitter-gyilkos lakásától nem messze

Nyolc dobozban 240 darab emberi csontot találtak a Twitter-gyilkos lakásától nem messze

Takahiro Shiraishi tavaly nyolc nőt és egy férfit mészárolt le három hónap leforgása alatt. Áldozatai 15-26 évesek voltak, a népszerű közösségi oldalon, a Twitteren választotta ki őket. 

A 27 éves japán sorozatgyilkos a 260 darab emberi csont megtalálása után kilenc rendbeli gyilkosság vádjával állt a bíróság elé. Az információk szerint az áldozatait a közösségi média, a Twitteren való viselkedésük szerint választotta ki. Legfőkébben azok a személyek voltak a célpontjai, akik depresszív, öngyilkosságre is utaló szövegeket posztoltak ki az oldalukra. Őket manipulálva a 13 négyzetméteres lakására csábította az áldozatait, ahol aztán megölte, majd feldarabolta őket.

A rendőrség elmondása szerint a férfi több esetben magát is szuicidnak beállítva került közel az áldozathoz, de előfordult, hogy

“Szakértőnek” adta ki magát, aki segít az halálra vágyóknak meghalni.

A munkanélküli, előzőleg szex-kereskedelemben dolgozó férfi gyakran írta a megyilkolt személyeknek, hogy

“gyere, haljunk meg együtt”

A Twitter-gyilkosnak becézett sorozatgyilkosra az egyik áldozat testvére hívta fel a rendőrség figyelmét. A fiú feltörte a Shiraishi által lemérászrolt nővére Twitter-fiókját, és látta a gyilkos üzeneteit.

Takahiro Shiraishi. Forrás: iluminasi.com

A meggyilkolt áldozatok maradványait a rendőrök nyolc dobozban találták meg, nem messze a férfi lakásától.

Shiraishi-t ö thónapig tartó pszichológiai és pszichiátriai kivizsgálásnak vetettek alá. Az ügyészség most döntött úgy, hogy bíróság elé állhat.

(Metro)