Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

100 menekült fulladt bele a tengerbe Líbia partjainál

100 menekült fulladt bele a tengerbe Líbia partjainál

Az Orvosok Határok Nélkül csoport szerint 100 menekült fulladt bele a tengerbe Líbia mellett egy hajótörés után. A túlélőket Líbiában tartják fogva – közölte az AP hírügynökség.

Doctors Without Borders/ Médecins Sans Frontières (MSF)

Doctors Without Borders/ Médecins Sans Frontières (MSF), New York, New York. 1.4M likes. Doctors Without Borders/Médecins Sans Frontières (MSF) provides medical care where it is needed most in nearly…

A humanitárius szervezet sajtóközleményében az áll, hogy hajótörés szeptember 1.-én történt, és a túlélők között súlyos égési sérülés szenvedők, terhes nők és csecsemők is vannak. Közölték, két gumicsónak Szudánból, Maliból, Nigériából, Kamerunból, Ghánából, Líbiából, Algériából és Egyiptomból származó emberekkel volt tele, amikor az egyik csónak léket kapott és elsüllyedt. Líbia az egyik legfontosabb tranzitpont az Európába tartók számára, a szervezet szerint azok fordulnak meg itt, akik szegénység és polgárháborúk elől menekülnek.

A borítókép illusztrácó Fotó: AFP/Europress