Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nagy lesz a zsúfoltság Délnyugat-Magyarországon, ha megszállják a focirajongók

Nagy lesz a zsúfoltság Délnyugat-Magyarországon, ha megszállják a focirajongók

A spanyol foci szerelmeseinek belátható időn belül nincs más választásuk, ha a tévében egyenes adásban szeretnék látni Messit és a többieket – Szekszárd és Zalaegerszeg környékén kell letelepedniük, ha hosszabb időre nem is, a mérkőzések idejére. Öröm az ürömben, hogy a spanyol foci nézése közben jó magyar borokat kortyolhatnak.

A spanyol bajnokság közvetítési jogát jelenleg birtokló Tv2 csoport ugyanis

a szinte sehol el nem érhető Spiler2 csatornán adja a La Liga mérkőzéseit.

A Tv2 csoport sajtóosztályának tájékoztatása szerint a Spiler2 jelenleg a Szekszárd és Zalaegerszeg térségében szolgáltató Tarr Kft. extra csomagjában érhető el.

A Zoom.hu megkeresésére azt írták: „A Tv2 csoport a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a Spíler2 sugárzása kapcsán időben megkezdte az egyeztetéseket a piaci szereplőkkel és jelenleg is nyitottak a megállapodásra. A Spiler2 mindenki számára elérhető, aki megfizeti.” A folyamatban lévő tárgyalásokról nem kívántak részleteket elárulni, azt fontosnak viszont tartották leszögezni, a céljuk, hogy minél több futballrajongó nézhesse – többek között – a La Liga mérkőzéseit is.

És a többi szolgáltató?

A Magyar Telekom az elmúlt hetekben több alkalommal nyilatkozott, sőt, ma már a telefonos ügyfélszolgálatuk is ezzel az üzenettel fogadja az ügyfelek hívásait, hogy folyamatos az egyeztetés a Spiler2 csatorna kapcsán a cég és a Tv2 csoport között. Kérdésünkre azt írták: „A vállalat az ügyfelei számára lehető legjobb megoldás elérésére törekszik annak érdekében, hogy a Spíler csatornákon elérhető új sporttartalmak hozzáférhetővé váljanak számukra.”

A UPC Magyarországnak is fontos, hogy ügyfelei számára mindenkor a lehető legtartalmasabb csatornakínálatot biztosítsa, közölték megkeresésünkre, de gyorsan hozzátették,egyelőre nincs információjuk arról, hogy csatornakínálatukba bekerül-e a Spíler2 adása.

A focifanok járnak rosszul

Nyilvánvaló, hogy a spanyol foci szerelmesei a közvetítési jogot birtokló Tv2 és a szolgáltatók kereskedelmi háborújának az áldozatai lettek. Ez persze nem újdonság, szinte mindig ez történik, amikor valamely nézettebb bajnokság közvetítési joga gazdát cserél.

A Tv2 nem véletlenül tette egy új, és emiatt még sehol sem fogható adóra a La Ligát.

Így tudja rákényszeríteni a szolgáltatókat, hogy megvegyék a spanyol focin kívül más programot alig kínáló csatornájukat,

és így tudnak a La Liga közvetítéséért a legtöbbet kasszírozni (egyes kisebb piaci szereplők szerint kizsarolni) a műsorszolgáltatóktól.

A jogtulajdonos és a szolgáltató egy ideig még elvitatkoznak, a spanyol bajnokság meg köszöni szépen halad, és láthatóan a magyar nézők nélkül is elvan. Az pedig láthatóan sem a La Liga magyarországi közvetítési jogát megszerző Tv2-csoportot, sem a szolgáltatókat sem zavarja, hogy Messiék góljait itthon alig láthatja valaki.

Kiemelt kép: Jordi Alba, a Barcelona játékosa, miután megszerezte csapata hetedik gólját az SD Huesca ellen a spanyol elsőosztályú labdarúgó-bajnokság, a La Liga 2018. szeptember 2-i mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. (MTI/EPA/Marta Pérez)