Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az apából lesz az anya és az anyából az apa az első gender fluid családban, ahol mindkét szülő nemet vált

Az apából lesz az anya és az anyából az apa az első gender fluid családban, ahol mindkét szülő nemet vált
  • 2018. szeptember 10., 11:05

Több fronton támadta le a brit Draven család a világban eddig megszokott családmodellt, mikor mindkét szülő úgy döntött, nemet vált, és ötéves fiúkat/lányukat (meg sem tudjuk állapítani, mi volt eredetileg) inkább simán embernek, nem férfinak vagy nőnek nevelik. Az már csak cseresznye a habon, hogy Star-Cloudnak, azaz Csillag-Felhőnek hívják a gyereket… 

A 32 éves biológiai apa, Louise Draven nővé szeretne válni, a biológiai édesanya, Nikki – akit viszont már eredetileg lánya, Star is apának hív – férfi szeretne lenni és végleg Charlie-vá válni. Zavaros? Elhisszük. Nekünk is.

Fotó: Mark Pinder

Először az apa kezdte meg hosszú útját még 2011-ben, hogy végképp nővé válhasson, de súlya visszatartotta őt a péniszeltávolító műtéttől. Előbb le kellett fogynia, hogy végrehajthassák orvosai az operációt.

“Sokkal több női önbizalmam lesz, ha végre eltávolítják a kis kacsámat (így hívja Star a péniszt). Mondom is mindig a ‘fiamnak’, hogy anya olyan lesz alul, mint ő, ha a kacsácska elmegy”

 

– meséli a még félig férfi édesanya, aki szerint senki nem maga választja az érzéseit a nemiségével kapcsolatban, és ő egyszerűen egy idegennek érzi magát a saját testében.

Fotó: Mark Pinder

Közben az eredetileg lányukat szülő édesanya is rájött, nem szeret nőként élni:

“Sosem voltam kibékülve azzal, hogy havonta menstruálok és hogy melleim vannak.”

Először csak azt gondolta pánszexuális, tehát egyszer férfi, egyszer nő, de mostanra biztos nagyjából, hogy inkább férfi.

Így ők az első brit házaspár, akiknél mindkét tag nemet vált.

Fotó: Mark Pinder

És hogy miként dolgozza fel mindezt a most ötéves gyerekük? Egyelőre jól. Szülei szerint gendersemleges és boldog. Ráadásul a gyereket óvodája is támogatja, fiú egyenruhát hord, de kiegészítőkkel.

A család története még az eléggé elfogadó brit környezetben is nagy port kavart. Vannak, akik azt javasolták a párnak még most öljék meg fiukat, mielőtt zavarodottságában sorozatgyilkos nem lesz belőle, vagy öli meg őket, amiért tönkretették életét.

Te mit gondolsz, mi lesz a gyerekből felnőtt korára?

(Mirror / borítókép: Mark Pinder)