Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ausztriában és Németországban is keresik az afgán szatírt

Ausztriában és Németországban is keresik az afgán szatírt

Információink szerint a Belügyminisztérium ellenőrizteti, hogy az illetékes szervek kellő körültekintéssel jártak-e el, amikor oltalmazott státuszt adtak Sarhadi Bilal Ahmadnak. Gyanús, hogy hazudott az életkoráról.

A rendőrség célkörözési egységei már Ausztriában és Németországban is kerestetik Sarhadi Bilal Ahmadot, aki ellen azért adatott ki európai elfogató parancsot a rendőrség, mert vasárnapra virradóra egy belvárosi gíroszos mosdójában szexuális aktus elviselésére kényszerített egy nőt.

Közben a Belügyminisztérium információink szerint ellenőrizteti, hogy az előírásoknak minden tekintetben

megfelelő volt-e az a menekültügyi eljárás, melynek keretében az afgán férfi oltalmazott státuszt kapott.

Úgy tudjuk, Sarhadi Bilal Ahmad körözési fotóját látva utólag a hatóságokban is kétségek merültek fel, hogy igazat mondott-e az életkoráról. A magát menedékkérelme benyújtásakor 18 évesnek mondó férfit kollégái adták ki a rendőrségnek.

Sokan szeretnék megbüntetni

Információink szerint a gíroszos alkalmazottai, ahol Sarhadi Bilal Ahmad is dolgozott, még kevésbé látnák őt szívesen újra, mint például Toroczkai László, a Mi Hazánk mozgalom elnöke. Volt, aki hajtóvadászatot hirdetett az afgán férfi ellen, mondván: „Jó lenne a rendőrség előtt megtalálni”. Helyettese, Dúró Dóra szerint pedig a kémiai kasztráció hatásos lenne az efféle eseteke megelőzésére. Minderről itt írtunk bővebben:

A rendőrség előtt akarják megtalálni a nemi erőszak miatt körözött afgánt

Egy gárdista a fejébe vette, hogy maga indít hajtóvadászatot a nemi erőszakkal gyanúsított afgán férfi ellen, miközben Dúró Dóra a kémiai kasztrálás mellett tette le a voksát. Toroczkai László a badacsonyi gyilkosság kapcsán szólalt meg. Így reagált a szélsőjobb a hétvégére.

Elfogni, kasztrálni, kiutasítani – írta Facebook oldalán korábban Boldog István fideszes képviselő is. Jobbikos politikusok Boldoggal kapcsolatban megjegyezték, hogy amikor a kémiai kasztráció, mint büntetési forma bevezetését felvetették, a Fidesz többi politikusával együtt Boldog is ellene szavazott.

Nem politikai indíttatásból

Belügyi források közben cáfolták, hogy politikai megfontolásából tartottak rendkívüli sajtótájékoztatót az ügyben és tették közzé, hogy a keresett férfi oltalmazott. „Hirtelen vagy két tucat sajtómegkeresés érkezett a rendőrségre, úgy gondolták, így a legegyszerűbb tájékoztatni a médiát” – mondta forrásunk.

Budapesten a Belügyminisztérium adatai szerint június végéig 26 szexuális erőszakot és 14 kényszerítést követtek el.

Országosan 168 esetben indult eljárás szexuális erőszak és 60-ban kényszerítés miatt. Rendőrségi források szerint nem igaz, hogy máskor (amikor nem menekült státuszú az elkövető) nem alakítanak külön nyomozó csoportot a tettes felkutatására, ahogy azt Sarhadi Bilal Ahmad esetében tették. A szexuális erőszak áldozatait támogató honlapok és a jogvédők oldalak azonban nem támasztják alá a rendőrség nem hivatalos közlését.

Borítókép: Illusztráció Sarhadi Bilal Ahmad fényképével / Forrás: Facebook