Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

500 millió feletti adósokkal foglalkozott a lekapcsolt NAV-os osztályvezető

500 millió feletti adósokkal foglalkozott a lekapcsolt NAV-os osztályvezető

VIP-adósoknak segített a lekapcsolt NAV-os osztályvezető – írja a Blikk. Mint mi is beszámoltunk róla, múlthéten bilincsben vitték el a NAV-tól azt a osztályvezetőt, akit most hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsítanak.

Bilincsben vittek el egy NAV-os vezetőt

A főosztályvezető a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatóságán dolgozott.

A lap szerint N. K. osztályvezetőként az úgynevezett VIP-adósokkal foglalkozott, hozzá tartozott ugyanis a kiemelt ügyek osztálya. Ez a csoport az 500 millió forint fölötti tartozást felhalmozó ügyfelek cégpapírjait vizsgálja.

A Fővárosi Nyomozó Főügyészség munkatársai összesen öt embert hallgattak ki az ügyben. A Blikk úgy tudja, a gyanúsítottak között van egy másik olyan NAV-os is, aki – N. K.- hoz hasonlóan – tapasztalt szakembernek számít, hiszen hosszú évek óta a szervezetnél dolgozik.

A lapnak névtelenül nyilatkozott egy szakértő is, aki szerint olyan hatalmas összegű ügyeknél, ahol már akár több százmillió forint a tét, nem ritka, hogy az adósok mindent megpróbálnak, hogy elkerüljék a fizetést és a büntetést.

A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított főosztályvezető kihallgatása után nem került a rácsok mögé, s csakúgy, mint a többi gyanúsított, ő is szabadlábon védekezhet. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár nyolcévnyi börtönbüntetést is kaphat.

Borítókép: Ivándi-Szabó Balázs