Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tóth Bertalan: A Honvédkórház helyzete rávilágít a problémákra

Tóth Bertalan: A Honvédkórház helyzete rávilágít a problémákra

„Fontos, hogy a baloldali szavazók ne érezzék azt, hogy a Fidesz által leuralt országban kiszolgáltatottak, képviselni akarják őket, a tudásválságot, az egészségügyi kiszolgáltatottságot, a lakhatási válságot is, amelyeket a Fidesz kormány okozott.”– mondta Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke szombati sajtótájékoztatójukon.

Kunhalmi szerint az már

világosan látszik, hogy Orbán Viktor már csak a nemzetközi karrierjére koncentrál, nem foglalkozik a magyar családokkal és az ő problémáikkal.

 

Az uniós választásokkal kapcsolatban kiemelt célnak nevezte, hogy meg tudják őrizni a keleti és nyugati nyomásnak is ellenálló, egységes Európai Uniót, és felvegyék a harcot a szélsőjobboldal megerősödésével szemben. Mint mondta, miközben ezek a pátok egyre erősebbek a klasszikus, konzervatív és szociáldemokrata pártok egyre nehezebb helyzetben vannak és ez ellen az unió Európai Néppártja nem tudja felvenni a versenyt.

Tóth Bertalan, a párt elnöke az oktatási rendszerrel kapcsolatban azt mondta, kutatások szerint

a családok kétharmadának még mindig megterhelő az iskolakezdés,

a diákoknak egyre több órát kell felvenniük és a béremelés ellenére több ezer tanár hiányzik a rendszerből. Erről a Fidesszel parlamenti vitát szeretnének kezdeményezni.

Az egészségüggyel kapcsolatban a pártelnök azt mondta,

a Honvédkórház helyzete rávilágít a problémákra:

nagy az orvoshiány, sok esetben nincsenek meg az ellátáshoz szükséges eszközök. Mindeközben pedig az államtitkároknak és minisztereknek VIP ellátás jár.

Borítókép forrása: Ivándi-Szabó Balázs