Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Felcsúti csoda: az átigazolási szezon vége után is tudtak igazolni a Videotontól

Felcsúti csoda: az átigazolási szezon vége után is tudtak igazolni a Videotontól

A 444 szúrta ki a magyar foci nevű sportág újabb egészen különleges szabályát: Varga József úgy igazolt Felcsútra, hogy szerződésének felbontását is már a magyar átigazolási szezon vége után jelentette be. Az itthoni szabályok szerint viszont ha a megjelölt dátum után bont valaki szerződést, csak olyan bajnokságba igazolhat, ahol tart az átigazolási szezon, tehát Magyarországra értelemszerűen nem mehetett volna. De hát ki gondolta volna, hogy a Felcsútnak nem csak azért van mázlija, mert a stadionjuk Orbán Viktor kertjében lehet, hanem azért is, mert Varga mint kiderült, valójában korábban bontott szerződést, csak ezt a Videoton valamiért nem közölte.

“Noha a székesfehérvári szerződésbontást, illetve a felcsúti megállapodást csak szeptember 6-án jelentették be, úgy tudjuk, előbbire még az átigazolási időszak lejárta előtt sor került. Ennek azért van jelentősége, mert ha augusztus 31. után váltak volna el Varga József és a Vidi útjai, a középpályás csak oda igazolhatott volna, ahol még nyitva van az átigazolási piac. Így viszont nem volt akadálya annak, hogy itthon folytassa.” – szól a szöveg.

Tehát a Videoton hat napig nem tartotta fontosnak valamiért a világ elé tárni, hogy elenged egy 34-szeres válogatott focistát egészen addig, ameddig a Felcsút le nem igazolta. Varga amúgy kapott állítása szerint külföldi ajánlatokat is, de hát azok nem lehettek vonzóbbak, mint az NB I. jelenlegi utolsó helyezettjének hívása.