Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Öt dolog, amiben már most Európa élmezőnyébe került a magyar foci

Öt dolog, amiben már most Európa élmezőnyébe került a magyar foci

12 csapat, 10 új stadion

Miskolc, 2018. április 26.
Az új Diósgyőri Stadion a tesztmérkőzések napján, 2018. április 26-án. A 15 ezer néző befogadására alkalmas létesítményt május 5-én adják át a Mezőkövesd elleni bajnokin.
MTI Fotó: Vajda János

Egy olyan ország sincs a világon, ahol 12 első osztályú klubból tíznek ötévesnél fiatalabb stadionja van, de az NB I. ezt is megmutatta. Sőt, az egyik klub, aminek még nincs új stadionja az az Újpest, ami 2001-ben lett újjáépítve, illetve nemrég ment át egy újabb teljes körű renováláson, a másik pedig az a Budapest Honvéd, aminek hamarosan elbontják a stadionját, hogy elkezdhessen épülni az új. Mi ez, ha nem világszínvonal?

Dzsudzsák Balázs fizetése

A Nagy Török Szerződés.
(MTI/Sergen Sezgin/Anadolu)

Dzsudzsák Balázs évente 3,5 millió eurós fizetési igénnyel áll elő a kérőinek. Gianluigi Buffon a Juventusban évente 4 millió eurót keresett. Itt nem nagyon van mit magyarázni, a magyar válogatott szélsője az orosz-török-arab körei után úgy érezte, ennyit ő érdemel. Emiatt mondott le a német bajnokságról is, hiszen ott piaci alapon költenek pénzt.

Ugyanez a Dzsudzsák Balázs amúgy felkerült a legértékesebb klub nélküli labdarúgók álomcsapatába

Többek közt ott van a szintén 31 éves 48-szoros francia válogatott Samir Nasri is, aki decemberig dopping miatt garantáltan nem léphet pályára. Ott van Bakary Sako is, aki pont rosszkor sérült le súlyosan a bokáján a Crystan Palace focistájaként, őt ezért lesz nehezebb eladni. Dzsudzsák Balázsnak semmi baja nincs, ő csak irreálisan sok pénzt kér.

Luxus jut a falvakba is!

MTI Fotó: Puskás Akadémia/ifj. Döme László

A világon nem létezik olyan 1812 lakosú falu, aminek 7,43 millió euró értékű játékoskerete van, kivéve itt: a Puskás Akadémia. A falu méreténél amúgy nagyobb befogadóképességű stadionról már nem is beszélünk, de annak sincs nagyon párja. Hirtelen hasonlót csak a német bajnokságban szereplő Hoffenheimről tudunk mondani, de annak a 3200 fős faluról elnevezett csapatnak valójában a mellette lévő városban, Sinsheimben van a stadionja.

A Videoton Chelsea elleni EL-meccsére ugyanannyi a jegy, mint Londonban

A Videoton Chelsea elleni meccsére 7000 forint a legolcsóbb jegy a hazai szektorokba Budapesten. A londoni meccseire 7200 forint, tehát a világ egyik legdrágább városában nagyjából ugyanannyiért nézhetjük meg a meccset, mint Budapesten. Az igazsághoz persze hozzá tartozik, hogy Londonban egy átlagos meccsért akár 30 ezer forintnál többet is simán kifizethetünk, a Videoton viszont figyel rá, hogy csak az egyetlen olyan este húzza le nagyon a szurkolókat, amikor esetleg tényleg ki akarnak fáradni.