Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Középsúlyosan retardált az ócsai szatír

A Dabasi Járásbíróság pénteken elrendelte az 51 éves férfi letartóztatását. Szeméremsértés vétsége miatt folytat vele szemben eljárást a Dabasi Rendőrkapitányság.

A férfi szeptember 3-án a délutáni órákban Ócsán egy játszótér szomszédságában az utcán – letolt nadrágban és felhúzott pólóban, nemi vágyának felkeltése érdekében – a földön fekve önkielégítést végzett a járókelők szeme láttára. Miután a gépjárművel arra közlekedők észlelték mindezt, megálltak és kiszálltak a gépjárműből. Ekkor a gyanúsított felkelt, felöltözött és előbb elsétált onnan, majd néhány perc múlva visszatérve nemi szervét a gépjárművel arra közlekedő személyek irányába mutogatta.

A férfi a cselekmény elkövetésekor középsúlyos mentális retardációban, alkohol okozta függőségben, illetve krónikus alkoholizmus miatt kialakult személyiségtorzulásban szenvedett. Mindezek súlyos fokban korlátozták őt abban, hogy cselekménye következményeit felismerje.

A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű.

A bíróság szerint a férfi szabadlábon hagyása esetén szeméremsértő cselekményét tovább folytatva újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el. Ezért elrendelte a gyanúsított letartóztatását a bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2018. október 7-ig.

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, a végzés nem vált véglegessé, de végrehajtható.

(Budapest Környéki Törvényszék)