Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sehol nincs nyoma, honnan volt Tiborcz Istvánnak sokmilliárd forintja vásárolni

Sehol nincs nyoma, honnan volt Tiborcz Istvánnak sokmilliárd forintja vásárolni

Tiborcz István, a miniszterelnök vejének cége, a BDPST Zrt. a G7-nek állította, hogy 50 százalékban saját erőből finanszírozza a turai kastély felújítását. A cég tájékoztatása szerint nem kapnak állami támogatást vagy bármiféle állami finanszírozást, és nem része projekt az állami kastélyfelújítási programnak sem, innen viszont egyre érdekesebb a kérdés, hogy konkrétan honnan volt Tiborcznak 4,5 milliárd forintja erre, ha most most szerzett hatmilliárd forint értékű részesedést a Mészáros Lőrinchez tartozó Appeninn Zrt-ben.

A trükk az, hogy már ennek a hatmilliárdos vásárlásnak sem találni nyomát a cégadatok között. Tiborcz István 3 milliárd forintért adhatta el a Paár Attila-féle WHB-csoportnak, ezen felül pedig a BDPST-csoport bankszámláján összesen nem volt egymilliárd forint tavaly év végén, és komolyabb tőkeemelést sem jelentettek be a cégbíróságot. A turai kastélyt birtokló TRA Real Estates Kft-nek is csak 16 millió forint pénzeszköze volt tavaly év végén. Idén nyáron ugyan tőkét emeltek, de csak 50 millió forinttal, ami még mindig messze van a fenti projekt méreteitől. Ráadásul sokba kerülő beruházásokat is tervez még a cége.