Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A brit királyi család szakít a gender-sztereotípiákkal

A brit királyi család szakít a gender-sztereotípiákkal

Már vége az időszaknak, amikor a királyi család tagjait csak a Buckingham-palota erkélyén állva láthattuk, amint széles mosollyal integetnek a tömeg felé. Legtöbbjüknek már Instagtam-oldala is van, ahol belepillanthatunk a mindennapjaikba. A régi, merev hagyományok nemcsak a közösségi média megjelenése, hanem a királyi család tudatos döntései miatt is egyre távolibbnak tűnnek. A hercegi pár, Vilmos és Katalin a haladás szellemében úgy döntött, nem szorítja gyermekeit a szokásos gender-sztereotípiák közé – bizony, György herceg néhány hét múlva balettozni fog.

A herceg a St Thomas’s Battersea intézetben veszi majd az első táncórákat, emellett pedig úszni és énekelni is tanul majd.

„ Az 1-8 éves korú növendékek körében a balett igen népszerű délutáni elfoglaltság. Az órák felkészítik őket a Királyi Táncművészeti Akadémia vizsgáira és az iskola 2 évente rendezett bemutatójára is”– olvasható az iskola honlapján.

Sarolta hercegnő egyelőre nem csatlakozik Györgyhöz a táncórákon, őt lovagolni íratták be a szülei.

Sarolta hercegnő komoly, határozott arckifejezése

Borítókép forrása: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga