Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Palkovics a Zoom.hu-nak: Körzeti iskolába jár a gyerekem

Palkovics a Zoom.hu-nak: Körzeti iskolába jár a gyerekem

Nemrég nagy vihart kavart Szabó Tünde sportért felelős államtitkár Facebookon publikált nyilvános fotója, amelyből kiderült, hogy ikrei a SEK Budapest International Schoolban kezdték a tanévet. Az alapítványi iskolában

fejenként közel 2 millió forintba kerül egy tanév.

A történet külön érdekessége, hogy Szabó Tünde annak az Emberi Erőforrások Minisztériumának az államtitkára, amely azt hangsúlyozza, hogy a magyar állami oktatási rendszer magas színvonalú és semmilyen problémával nem küzd.

A politikus a sajtónak megküldött reakciójában azt írta: a gyerekei taníttatása nem köz-, hanem magánügy és arra kérte a nyilvánosságot, ezt tartsák is tiszteletben. A 24.hu kérdésére hasonló egyenválaszt fogalmazott meg a kormánytagok és tárcavezetők többsége is.

Nem válaszolt viszont Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, pedig az előző ciklusban államtitkárként ő volt felelős az oktatásért. Mivel mi is kíváncsiak voltunk a válaszára, megkerestük, végül telefonon sikerült elérnünk a tárcavezetőt. Palkovics lapunknak annyit mondott: bár gyermekei iskoláztatását ő is magánügynek tartja, annyit elárulhat, hogy

mindkét köznevelésben érintett gyermeke a lakóhelyük szerinti körzeti intézménybe jár.