Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiderült, mennyibe kerül a sajtszerű zeneház felépítése a Városligetben

Kiderült, mennyibe kerül a sajtszerű zeneház felépítése a Városligetben

17,5 milliárd forintba kerül a Magyar Zene Háza felépítése a Városligetben – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. A kivitelezőt tárgyalásos eljáráson választották ki, mivel az eredeti, nyílt eljáráson csak a tervezett összegnél drágább ajánlatok érkeztek – mondta el Sághi Attila, a Városliget Zrt. műszaki igazgatója a Magyar Időknek még 2017 márciusában. A hirdetmény szerint a városligeti ingatlanfejlesztő projektcég három vállalkozással tárgyalt:

  • Magyar Építő Zrt.,
  • ZÁÉV Építőipari Zrt.,
  • Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt.

Végül a Magyar Építő kapta a megbízást. A Magyar Építő Paár Attila milliárdos érdekeltsége, aki Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a korábbi üzlettársa. A cégnek 2017-ben 24,5 milliárd forintos nettó árbevétele volt, a nyereséget, 1,2 milliárd forintot osztalékként kifizetett – írta a 24.hu a cég beszámolója alapján. A Magyar Építő rendre jól szerepel a közbeszerzéseken, ők újíthatják fel például a Postapalotát, építhetik fel a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság logisztikai központját, és a jegybanki alapítványok is őket bízták meg az Ybl-villa átalakításával és ők azok, akik a ZÁÉV-val közösen építhetik fel az új Puskás Stadiont is.

Szinte teljesen áttetsző

Az építkezés indulását 2018. áprilisában jelentette be a kormányközeli Magyar Idők útján Baán László, a Liget-projekt miniszteri biztosa.

Liget Budapest – Megmutatjuk, milyen lesz a Magyar Zene Háza ikonikus épülete

“A Magyar Zene Háza élő, igazi közösségi térként a magyar zenei élet egyik meghatározó találkozóhelye lesz, zenepedagógiai foglalkozásokkal, hangversenyekkel, tárlatokkal. A szinte teljesen áttetsző, környezetbarát építmény – a japán sztárépítész, Sou Fujimoto munkája – törekszik arra, hogy harmonikus átmenetet alakítson ki a természetes és a mesterséges környezet között” – olvasható a zeneház honlapján.