Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ha túl sok eső esik, inkább nem kapcsolnak villanyt egy egri általános iskolában

Ha túl sok eső esik, inkább nem kapcsolnak villanyt egy egri általános iskolában

Vizes falak, omladozó vakolat, földre terített felmosórongyok, vödrök. Az idei tanévnyitó után ez a látvány fogadta az egri Hunyadi Mátyás Általános iskola tanulóit, amikor beléptek a tantermekbe. A borzalmas állapotokról az egyik szülő fotókat is készített, amit megosztott a Népszavával.

Az egyik szülő elmondta, hogy a gyerekek ugyan nem érik fel a kapcsolót, de látszik a képeken, hogy a falon kívüli, elvileg vízmentes kábeldoboz vezeti a vizet. Hozzátette, ő szakértővel vizsgáltatná meg, veszélyes vagy veszélytelen-e a helyzet. Az iskola igazgatója eleinte készségesen válaszolt a lap megkeresésre, majd azt közölte,

az iskola állapota nem közügy, s fotókat sem készíthetett volna senki az ő engedélye nélkül.

Az Egri Tankerületi Központ vezetője arról tájékoztatta a lapot, hogy az Egri Hunyadi Mátyás Általános Iskolában nincsenek életveszélyes körülmények. Az elmúlt napokban történt nagy esőzés miatt áztak be a falak, illetve a tankerületi központ 31 millió forintos beruházást indított el korábban, aminek kivitelezési munkálatai idén ősszel zárulnak le az iskolában.

Ugyanakkor egy szülő jelezte, hogy az egri iskolában már az előző évben úgy tanultak a gyerekek, hogy ha esett, nem lehetett villanyt kapcsolni.