Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Emlékeznek még a Sakáltanya főszereplőjére? Letartóztatták a rendőrök, mert tüntetett

Emlékeznek még a Sakáltanya főszereplőjére? Letartóztatták a rendőrök, mert tüntetett

Az Egyesült Államokban viszonylag forró belpolitikai téma jelenleg, hogy az alkotmánybírósági funkciókkal is bíró legfelsőbb bíróság bírái közé új bírót kell kinevezni, mert megüresedett egy hely. Donald Trump elnök erre a posztra Brett Kavanaugh-t javasolta, aki komoly bírálatokat kapott. A kritikusai attól tartanak, hogy Kavanaugh túlságosan konzervatív irányba billentené a bírói tanácsot, ahol egy bíró akár évtizedeken át tag lehet. Kavanaugh számos fontos ügyben sokakat felháborító álláspontot képvisel, nem gondolja magától értetődőnek az abortuszhoz való jogot, akár még bővítené is a mindenkor elnök jogköreit, nem teljesen ért egyet a netsemlegességgel, nem korlátozná a fegyvertartáshoz való alkotmányos jogot.

Éppen ezért, amikor a héten a beiktatása előtt meghallgatták a legfelsőbb bíróságon, akkor jó sokan tiltakoztak ellene, akik közül bő húsz embert le is tartóztattak.

Köztük volt Piper Perabo is, akit onnan lehet ismerni, hogy ő volt a Sakáltanya című 2005-ös film főszereplője, majd gyakorlatilag ahogy jött, úgy tűnt el a hollywoodi süllyesztőben.

Perabo Twitteren aktívan kritizálta Kavanaugh-t és a kinevezését az elmúlt időszakban.