Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

31 év után született újra tapír a Fővárosi Állatkertben

31 év után született újra tapír a Fővárosi Állatkertben

Szeptember 2-án tapírgyerek született a Fővárosi Állatkertben, ami azért igazán nagy szó, mert 31 éve nem fordult elő ilyesmi az intézményben. Az anyaállat, Suki ráadásul a Dél-Amerika kifutó egy nem túl eldugott részén hozta világra az állatot látogatási időben, vagyis az arra látogató szerencsések élőben nézhették végig a szülést.

„[A] tapírok esetében erre az örvendetes eseményre már nagyon régóta vártunk, hiszen utoljára 31 esztendeje volt lehetőség arra, hogy budapesti születésű újszülött tapírt mutassunk be a nagyközönségnek. […] Az ellés egyébként „apás szülés” volt, hiszen Géza, az apuka is mindvégig ott volt párja és születendő gyermeke mellett. A tapírokkal közös kifutóban, „társbérletben” lakó többi dél-amerikai állat, így a vízidisznók, a nagy marák és a nanduk is érdeklődve figyelték az eseményeket, sőt, az egyik vízidisznó még az újszülött letisztogatásába is besegített Sukinak. A jövevény rövid időn belül lábra is állt, de persze az első lépéseket még igen reszketeg lábakkal tette meg” – írja az állatkert közleménye.

Az anyaállat a szülés után az újszülöttet védett helyre vitte, így az állatkert közleménye szerint a látogatóknak még egy pár napot várniuk kell, mire láthatják az új jövevényt, de az állatkert addig is tudósít a kistapír életének minden fontos pillanatáról Facebookon.

Aki többet szeretne megtudni a tapírokról, illetve arról, hogy csikónak, borjúnak vagy kölyöknek kell-e hívni egy tapír gyerekét, az kattintson ide az állatkert cikkéért.