Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tantra jógát, sörfőzést és origamit tanítanak a Kétfarkúak népfőiskoláján

Tantra jógát, sörfőzést és origamit tanítanak a Kétfarkúak népfőiskoláján

Miközben az iskolákban bővül a honvédelmi alapismeretek köre, továbbá hazafias füzeteket osztogatnak a nebulóknak, ráadásul heves vitákat generál az új Nemzeti alaptanterv is, az oktatási rendszerrel elégedetlen Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) úgy döntött, nem sajtótájékoztatókon fogalmazza meg aggályait, inkább tenni kíván a maga eszközeivel a használható, gyakorlati tudás elterjedéséért és saját népfőiskolát indít.

70-szeres túljelentkezés

“Azért is döntöttünk a népfőiskola elindítása mellett, mert mi cselekedni szeretünk, talán ezért is mérte nemrég a Závecz Research közvélemény-kutatása, hogy nőtt, és már 3 százalékos a párt támogatottsága a biztos szavazók körében” – mondta a Zoom.hu kérdésére Kovács Gergely, az MKKP elnöke, hozzátéve:

“Mindig alulmérnek minket, mert a saját méréseink szerint 98 százalékon állunk.”

A pártelnök szerint most, szeptembertől indul be igazán a népfőiskola, a nyáron inkább csak pilot-programokat indítottak, például bicikliszerelés témakörben, illetve oktatókat toboroztak. Azt mondta, meglepően sokan jelentkeztek a népfőiskolára előadónak, noha fizetni nem tudnak nekik. Cserébe a hallgatóknak is ingyenesek az előadások, melyek annyira népszerűek, hogy a még a pártot is meglepte.

A kétszer 3 órás alapfokú ívhegesztési tanfolyamra például akkora az érdeklődés, hogy a 20 fős csoportba hetvenszeres volt a túljelentkezés – erről már Bürger Zoltán, a népfőiskolai képzés koordinátora számolt be a Zoom.hu-nak, aki azt is elmondta: úgy lett ő a népfőiskola vezetője, hogy “rosszkor volt rossz helyen.”

Tantra jógától a sörfőzésig

Októberben indul az ennél kissé elvontabb patafizikai tanfolyamuk, amely egyszerre elmélet és tudomány, bevezetés a képzeletbeli megoldások tudományába. Már van időpontja a régészeti, borászati és elsősegélynyújtási tanfolyamnak is, és még csak ezután jön a java: a tervek szerint

a tantra jógától a sörfőzésen át a rózsakertészetig, a bicikliszereléstől az origamin át az eposzírásig, és a mandarin nyelvig mindent oktatnának.

Kovács Gergely pártelnök nem zárta ki, hogy a Kutyapárt passzivistái a kátyúzásban, járdafestésben és buszmegálló-építésben felhalmazott tapasztalataikat is átadják majd az érdeklődőknek a népfőiskolai képzés keretein belül. A pártelnök szerint igény mutatkozik “OKJ-s oligarchaképzésre”, így megfontolgatják ennek szabadegyetemi formába való átültetését.

Bürger Zoltán a népfőiskolai képzésről elárulta azt is, hogy számos mentor van a segítségére, akik a tanfolyamok szervezésben, a képzések kialakításában vesznek részt, ám szigorú minőségbiztosítási rendszernek kell meg felelniük, így ha valaki nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, akkor az illetőt lefokozzák dementorrá.