Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

“Olyanok akár egy vírus, ki kell őket irtani!” – érvelt a heroinfüggő fiú, mielőtt megölte szüleit

“Olyanok akár egy vírus, ki kell őket irtani!” – érvelt a heroinfüggő fiú, mielőtt megölte szüleit
  • 2018. szeptember 4., 14:11

Kyle Navin szörnyű tervet eszelt ki, hogy bosszút álljon szülein, amiért azok függősége miatt egyre keményebb eszközökkel próbálták féken tartani. Még az is felmerült, hogy kihagyják őt a végrendeletükből.

A 29 éves fiatalember élete nem volt mindig kilátástalan. A középiskola hoki sztárjaként egészen szépen indult minden, sőt a sport mellett szülei szemétgyűjtő vállalkozása is biztos jövőt jelenthetett volna számára.

De a drog mindent megváltoztatott. Egyre többször húzta ki magát a munka alól, állandóan pénzt kunyerált mindenkitől, miközben a szüleitől kapott saját ház részletét és a számláit nem fizette. Szüleinek nem telt sok időbe, hogy kiderüljön a szomorú tény: fiuk heroinfüggővé vált.

Jeanette és Jeffrey Navin, Fotó: Mirror

Jeffrey és Jeanette először kétségbe estek és rehabilitációra akarták kötelezni az akkor már 25 éves gyereket, mindhiába. Kyle pénzéhsége egyre csak nőtt és egyfolytában a lehetőséget kereste, hogy élhetnének barátnőjével, a nála idősebb Jennifer Valiante-val felhőtlen, gazdag életet.

Egyik nap aztán olyan üzenetet küldött szerelmének, amiben elejtette:

kitalálta a tökéletes tervet, hogyan másszanak ki a mocsárból.

Ötvenes szülei Connecticutbeli vállalkozása szépen ment akkoriban, és Kyle is velük dolgozhatott volna, ha függősége nem teszi kiszámíthatatlanná. Jeffrey az évek során pedig úgy döntött, hiába szakad meg a szíve fiáért, ideje keményebb eszközökhöz nyúlni.

Elzárta a pénzcsapot, nem finanszírozta többé fia életvitelét, se a házra felvett hitelt, sőt még azzal is megfenyegette: kihagyja a végrendeletből, ha nem változtat. Akkor még nem tudta, hogy ezzel mindkettőjük halálos ítéletét aláírta, Kyle ugyanis ezen ponton határozta el: megvalósítja eddig csak dédelgetett álmát, és kiírtja a vírust, ami megakadályozza őt “boldogságában”.

Nemsokkal ezután Jeffrey és Jeanette eltűntek.

Mindez még 2015 augusztus negyedikén volt, és az erre felfigyelő barátok az első napokban remélték, hogy csak egy hirtelen kiruccanás lehet a háttérben. A rendőrök nem sokkal ezután azonban megtalálták autójukat egy elhagyott parkolóban, és kétség nem fért hozzá, a környékbeliek által szeretett párral történt valami.

Kyle-t rutinból ugyan kihallgatták, de alibije ekkor még szilárdnak tűnt, mivel tényleg együtt indult el aznap édesanyjával összeszedni a szemetet, és azt vallotta, délután otthon kitette, ahol édesapja már várt rá.

Azonban mikor a részletek miatt egy hónappal később ismét megkeresték a történet némileg módosult. Sőt annyiszor változott hajszálakkal a mese, ahányszor előadta és ez gyanút keltett a nyomozókban.

Telefonját visszakövetve rájöttek, hogy nem csak édesanyja, de apja telefonja is ugyan onnan adott jelet egészen estig, ahol a fiú is volt, így biztosan nem válhattak el már délután.

Két hónappal később egy elhagyatott erdőben, zsákban találták meg a két holttestet, levelek alá rejtve, és innen pedig hirtelen az egész világossá vált.

Kyle ahelyett, hogy kitette volna anyját az elhagyatott parkolóban megvárta, míg a nő kiszáll az autóból, majd kétszer mellkason lőtte. Ezek után hazament, átöltözött és édesapjáért indult, akivel saját gyerekkori emlékei között végzett. A helyszínen talált vérnyom egyezett apja DNS-ével, a kocsija csomagtartójában talált hajszálak pedig egyértelműen édesanyjától származtak. Ráadásul egy biztonsági kamera rögzítette, amint az egyik helyi boltban folteltávolítót és fehérítőt vásároltak barátnőjével.

Ők voltak a vírus, amiről korábban írt, akiket ki kellett törölni.

Azt hitte, ha megszabadul szüleitől eladhatja a vállalkozást és új életet kezdhet Jenniferrel. De nem így lett, és kétrendbeli gyilkosság vádjával, összesen 110 évre ítélték, amiből jó magaviselettel sem szabadulhat.

Ezzel szemben Jennifert “csak” bűnrészesség miatt ítélték el, 8 évnyi börtönnel és öt év felfüggesztettel megúszta.

Jennifer Valiante, fotó: Mirror

A bíró záróbeszédében kiemelte, hogy az elmúlt 30 év legsötétebb kettősgyilkosságának végére került pont idén tavasszal.

“Az ember alapvető természetével ellenkezik, hogy megölje azokat, akik életet adtak neki. Ahhoz pedig különösen szívtelennek kell lenni, hogy mindezt előre megfontoltan kövesse el valaki. Ez a drog győzelme az emberség felett.”

(Mirror)