Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kétszeres bért ígértek a Honvédkórház dolgozóinak

Kétszeres bért ígértek a Honvédkórház dolgozóinak

Megegyezett az intézmény Sürgősségi Betegellátó Centrumában dolgozó orvosokkal és ápolókkal a Honvéd kórház vezetése -írja a HVG.

Ezt a reggeli értekezleten jelentette be az intézmény parancsnoka Kun Szabó István vezérőrnagy a lap szerint, illetve az eddigi béreik több mint dupláját ígérték a munkavállalóknak.

Mint ismert: Nemrég botrány tört ki a kórházban uralkodó állapotok miatt, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetője, Zacher Gábor felmondásakor több kritikát is megfogalmazott az intézménnyel kapcsolatban. Előtte derült ki, hogy a kórház 112 orvosa felmondta az önkéntes túlmunkáról szóló szerződéseit. Ráadásul a Honvédkórház rengeteg pénzzel tartozik az SBO-n, vagyis a sürgősségi osztályon dolgozóknak – legalábbis ezt állítja az Index.hu egy forrása, aki szerint “nemcsak az orvosok nem kapják meg a pénzüket, az összes SBO szakdolgozónak tartozik a kórház, sokszor több, mint százezer forinttal”.