Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hirtelen megdobták a Honvédkórházat életmentő eszközökkel

Hirtelen megdobták a Honvédkórházat életmentő eszközökkel

Felpörögtek az események a Honvédkórházban. Miután kedd délelőtt az eddigi béreik több mint dupláját ígérték a munkavállalóknak, most két új lélegeztetőgéppel és négy betegőrző monitorral lett gazdagabb a sürgősségi centrum – írja a hvg.hu.

Mint ismert: Nemrég botrány tört ki a kórházban uralkodó állapotok miatt, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetője, Zacher Gábor felmondásakor több kritikát is megfogalmazott az intézménnyel kapcsolatban. Előtte derült ki, hogy a kórház 112 orvosa felmondta az önkéntes túlmunkáról szóló szerződéseit. Ráadásul a Honvédkórház rengeteg pénzzel tartozik az SBO-n, vagyis a sürgősségi osztályon dolgozóknak – legalábbis ezt állítja az Index.huegy forrása, aki szerint “nemcsak az orvosok nem kapják meg a pénzüket, az összes SBO szakdolgozónak tartozik a kórház, sokszor több, mint százezer forinttal”.