Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Index: Százezrekkel tartozik dolgozóinak a Honvédkórház

Index: Százezrekkel tartozik dolgozóinak a Honvédkórház

A Honvédkórház rengeteg pénzzel tartozik az SBO-n, vagyis a sürgősségi osztályon dolgozóknak – legalábbis ezt állítja az Index.hu egy forrása, aki szerint “nemcsak az orvosok nem kapják meg a pénzüket, az összes SBO szakdolgozónak tartozik a kórház, sokszor több, mint százezer forinttal”.

A portál a birtokába került dokumentumok alapján arról is ír, hogy súlyos állapotokat jelez a sürgősségi centrum orvosbeosztása, mivel ebből kiderül, hogy különböző osztályokról levezényelt orvosokat osztanak be vizsgálóba, ám nekik nem feltétlenül van gyakorlatuk a sürgős kórképek ellátásában.

Gondot okozhat például, hogy egy szemésznek vagy szájsebésznek kellene felismerni és ellátni egy infarktust.

Az Index ugyanerre a forrására hivatkozva azt is írja, hogy az aneszteziológusok között szeptembertől várhatóan akkora lesz a munkaerőhiány, hogy átlagosan két műtő nem fog tudni működni és a szakemberhiány miatt már most is gyakori, hogy elhalasztanak műtétet.

Zacher Gábor, a Honvédkórház sürgősségi osztályának felmondott vezetője MTI Fotó: Mohai Balázs

A Honvédkórház sürgősségi centrumában uralkodó áldatlan állapotok vezettek egyébként oda, hogy a minap felmondott a centrum vezetője, Zacher Gábor. A főorvos arra hivatkozott, hogy az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette.

Zacher a PwC Outlook youtube-csatornáján részletesen mesélt tapasztalatairól, így arról, hogy az elmúlt négy évben folyamatosan műszer és személyzethiánnyal küzdött az ország legnagyobb sürgősségi osztálya – nem sokkal később azonban az interjút kérésére eltávolították a videómegosztóról.

Borítókép: A Honvédkórház épülete / MTI Fotó: Lakatos Péter