Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nyugati országok a líbiai összecsapások leállítására szólítottak fel

Nyugati országok a líbiai összecsapások leállítására szólítottak fel

Az USA, az Egyesült Királyság, Franciaország és Olaszország közös közleményt adtak ki azután, hogy hétfőn összecsapások kezdődtek Tripoliban, amelyekben legalább 39 ember vesztette életét.

Líbiában egy, az ENSZ támogatását élvező kormány van hatalmon, de a fővároson kívül számos milícia tevékenykedik az országban, és ezek a fegyveres csoportok tartják kontroll alatt az ország többi részén.

A Tripoliban kezdődött összecsapásokért is ezeket a csoportokat teszik felelőssé, a közlemény szerint az utcai erőszak célja, hogy az ENSZ által támogatott kormányt meggyengítsék.

„Felhívjuk a fegyveres csoportok figyelmét, hogy azonnal fejezzenek be minden katonai akciót, és figyelmeztetünk mindenkit, aki Tripoliban, vagy máshol Líbiában destabilizálni akarja az országot, hogy el kell majd számolniuk ezekkel a tettekkel” – írja a közlemény.

(BBC)