Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Bugár Béla: Senki sem tudja, hogy hová folynak a magyar pénzek Szlovákiában

Bugár Béla: Senki sem tudja, hogy hová folynak a magyar pénzek Szlovákiában

Az önök kormánya egyoldalúan előnyben részesít bizonyos köröket, akik a kormány hűbéresei. Fölöslegesen szórják a pénzt Szlovákiában – nyilatkozta a Népszavának Bugár Béla a Híd-Most elnöke.

Mi hiába magyaráztuk nekik a legelejétől, hogy lehetne ezt jól is csinálni: kössük össze azt a pénzt, amit mi juttatunk Dél-Szlovákiának és azt, amit Budapestről szánnak ide és közösen, világos kritériumok alapján döntsük el, mire költsük. Így viszont senki nem tudja, hova tűnnek el ezek a pénzek – mondta a szlovákiai politikus.

A rossz nyelvek szerint a támogatások egy részét vissza kell csorgatni, erről “én is hallottam erről, de bizonyítékom nincsen” – reagált a lap felvetésre.

De az biztos, hogy a magyar adófizetők pénzét fölöslegesen, rossz célokra költik.

Ide csorog tízezer euró, oda csorog tízezer euró, ennyit hallunk erről az egészről, így nem sok látszata van. Aminek lehet értelme, az az óvodafejlesztési program, ami a református egyházon keresztül megy, így viszont nagyon nehéz lesz bevinni őket a szlovák óvodai rendszerbe.

A Népszava interjúja itt olvasható