Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Felmondott Zacher Gábor a Honvédkórházban – nagyon súlyos állapotokról beszél

Felmondott Zacher Gábor a Honvédkórházban – nagyon súlyos állapotokról beszél

A Hvg.hu-nak nyilatkozott a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetője, Zacher Gábor a lap szerint súlyos kritikákat fogalmazott meg az intézménnyel kapcsolatban. Zacher azt mondta, a két hónapos felmondási ideje október végén jár le, addig ellátja feladatát. A sürgősségi osztályt vezette a Honvédkórházban.

Zacher azzal indokolta a döntését, hogy az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette.

Az egészéségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a beteg számára is veszélyeztető. Azt mondta, az elmúlt időszakban 9 orvos adta be felmondását.

„Hatalmas terhelés nehezedett a sürgősségi osztályra, leamortizálódott a felszerelés, olyan mennyiségű beteget kellett ellátni, amiért a személyügyi minimumfeltételek 60 százalékával egy centrum nem tud felelősséget vállalni” – mondta Zacher.

Hozzátette: „Szeretek itt dolgozni, de kénytelen voltam a döntést meghozni.

Nem tudok elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy ilyen állományprobléma, ilyen felszerelésügyi gondok mellett a betegellátást folytassam.”

A Honvéd körül az utóbbi időben különösen sok botrány alakult ki, az utolsó arról szólt, hogy 112 orvos mondott le az önkéntes túlmunkáról.

112 orvos unta meg az ingyen túlórát a Honvédkórházban, szeptembertől káosz lesz az intézményben

112 orvos unta meg az ingyen túlórát a Honvédkórházban, szeptembertől káosz lesz az intézményben Szeptembertől a Honvédkórház 112 orvosa felmondta az önkéntes túlmunkáról szóló szerződéseit – írja a Népszava.