Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tizenöt év börtönt kapott egy fekete tinit meggyilkoló rendőr Texasban

Tizenöt év börtönt kapott egy fekete tinit meggyilkoló rendőr Texasban

Tizenöt év börtönbüntetésre ítélte szerdán egy dallasi bíróság Roy Oliver volt rendőrtisztet, miután bűnösnek találta a fehér férfit a tizenöt éves afroamerikai Jordan Edwards megölésében.

Az AP amerikai hírügynökség rámutatott: kifejezetten ritka dolog, hogy elítéljenek egy rendőrtisztet, aki szolgálatban tüzet nyitott egy fegyvertelen, nem mellesleg fekete civilre. Mi több, 2005 óta csupán hat rendőrt ítéltek el hasonló ügyekben, de négyüket később felmentették.

Olivert és társát tavaly a dallasi Balch Springsben riasztották a amiatt, hogy fiatalkorúak alkoholt fogyasztanak egy házibuliban. A helyszínre érkezés után a volt rendőr tüzet nyitott az Edwardsot és ugyancsak afroamerikai barátait szállító gépjárműre, amit azzal indokolt: a gépjármű társa irányába haladt, amit úgy értékelt, hogy veszélyeztetve volt társa testi épsége. Edwards, aki az anyósülésen ült, szörnyet halt.

(MTI)