Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szijjártó Péter bekérette a svéd nagykövetet

Szijjártó Péter bekérette a svéd nagykövetet

Bekérette a budapesti svéd nagykövetet a Külgazdasági és Külügyminisztériumba a tárca vezetője a svéd miniszterek elmúlt napokban tett, Magyarországot bíráló nyilatkozatai miatt.

Margot Wallström svéd külügyminiszter szerdán a Twitteren azt írta, hogy azt olvasta: Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter a demokraták és a baloldal ellen alakítanak szövetséget.

Heléne Fritzon svéd migrációs miniszter egy dél-svédországi, uniós kérdésekkel foglalkozó szemináriumon bírálta Magyarország menekültpolitikáját. Elmondása szerint egy miniszteri találkozón emlékeztette Magyarország külügyminiszterét 1956-ra, amikor Svédország lelkesen fogadott be magyar menekülteket. A svéd miniszter szerint elvárás lenne, hogy Magyarország ugyanilyen módon vállaljon felelősséget az EU közös menekültpolitikájában.

Szijjártó Péter az MTI-vel csütörtökön közölte: “a bevándorláspárti svéd kormány újabb támadást indított Magyarország ellen”.

(MTI)

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Master Good Kft. kisvárdai baromfifeldolgozó üzeme kapacitásbővítésének bejelentésén Budapesten, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) V. kerületi Honvéd utcai székházában 2018. augusztus 27-én. A kormány 3,4 milliárd forinttal támogatja a cég 15 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházását. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd