Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Svájc kiadja a Kósát átverő csengeri örökösnőt

Svájc kiadja a Kósát átverő csengeri örökösnőt

Pár napon belül kiadják a svájci hatóságok Sz. Gábornét, vagy ismertebb nevén a csengeri örökösnőt. A 24.hu-nak a nő ügyvédje, Helmeczy László elmondta, hogy szerdán dőlt el jogerősen, hogy kiadják. A magyar hatóságok döntik el, hogy melyik nap hozzák haza. Ha hétfőn hazahozzák, akkor már kedden kihallgathatják, és valószínűleg le is tartóztatják. De azt sem tartja az ügyvéd kizártnak, hogy már pénteken hazahozzák.

Szabó Gáborné az ellene már közel egy éve tartó nyomozás adatai szerint közel félszáz embert csapott be. Jelentős összegeket (sajtóértesülések szerint összesen csaknem másfél milliárd forintot) kért kölcsön helyben ismert, befolyásos ügyvédektől, befektetésekkel is foglalkozó közgazdászoktól, cégektől és vállalkozóktól.

Arra hivatkozva kért pénzt – volt, akitől tíz év alatt, több tételben százmilliót –, hogy csak rövid időre van szüksége rá, mert hamarosan hozzáférhet

az apja után maradt 1300-2600 milliárd forintos örökséghez.

A botrány a választások előtt robbant ki – s lepleződött le a csalás –, amikor az azóta megszűnt Magyar Nemzet közzétette: Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős (ma már ügyvezető) tárca nélküli miniszter is a csengeri asszony áldozatai között található.

A csengeri asszony néhány nappal azelőtt hagyta el az országot, hogy a rendőrség gyanúsítottként kihallgatta volna.