Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem szerepelhet a Pécel szó a Pécelen hallottam csoport nevében Facebookon

Nem szerepelhet a Pécel szó a Pécelen hallottam csoport nevében Facebookon

A Pécelen hallottam az egyik péceli lakosoknak szóló csoport Facebookon, jobbára abból áll, hogy közzéteszik a Pécel Kapuja nevű hely napi menüjét (a hely üzemeltetője a csoport gazdája), péceli történésekről beszélgetnek emberek, munkát keresnek, ajánlanak, szolgáltatások iránt érdeklődnek, szóval pontosan ugyanolyan, mint az összes többi kisközösségi csoport a Facebookon. Azzal a különbséggel, hogy ez az oldal nem szimpatikus a péceli polgármesternek, ezért megtiltotta a Pécel szó használatát a csoport nevében.

István Krisztián Székely

Augusztus 17.én kaptam. Sajnos eljött az idő hogy a csoport nevét megváltoztassuk. Erről szavazás indítok, döntsetek ti, kedves csoport tagok, hogy mi legyen az új nevünk.

A csoport nevét egy 2015-ös helyi rendeletre hivatkozva akarják letiltani, mégpedig azért, mert az önkormányzat szerint nem állapítható meg, hogy a csoport nevében miért szerepel a Pécel szó, illetve hogy nem sérti-e a péceliek valamely jogát a Pécelen hallottam név, ezért biztos, ami biztos, nem adnak engedélyt a névhasználatra.

A csoport létrehozója, Székely István még június elején nyújtotta be a névhasználati kérelmet, az önkormányzat július 31-én válaszolt neki, vagyis közel két hónap nem tudott róla meggyőződni az önkormányzat, hogy a Pécelen hallottam csoportban vajon a Pécel nevet a lakóközösség megtévesztésére használják-e, esetleg egyéb módon akarnak visszaélni a péceliek a saját településük nevével.

Közben elindult a szavazás arról, hogy mi legyen a csoport új neve, ami a polgármesternek is megfelel.