Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kényszerleszállást hajtott végre a Honvédség egyik felújított helikoptere

Kényszerleszállást hajtott végre a Honvédség egyik felújított helikoptere

Az MH Pápa Bázisrepülőterére tartott augusztus 30-án, csütörtökön, a kora délutáni órákban az a kutató-mentő feladatokat ellátó Mi-17 típusú helikopter, amelynek a pilótája hajtómű vibrációt észlelt, ezért Városlőd külterületén kényszerleszállást hajtott végre – írja az lhsn.hu.

A képek alapján ez a Mi-17-es tavaly érkezett haza a nagyjavításból, amiket Szolnokon adtak át ünnepélyesen. A gépeket Simicskó István, akkori Honvédelmi miniszter adta át ezekkel a szavakkal: A felújítás után a helikopterek még nyolc évig vagy kétezer repült óráig üzemben tudnak maradni, ezzel erősítve a magyar honvédség helikopterképességét. Azt is elmondta akkor Simicskó, hogy

3,9 milliárd forint értékben egy orosz gyártó cég, az AO Vertoljoti Rossziji nyerte meg a pályázatot, amit a felújításra írtak ki és a cég az ipari nagyjavítást szakszerűen elvégezte.

A videón a 704-es lajstromszámú gép 23. mp-nél és 3:08-nál látható.

A gépen 8 fő tartózkodott, a kényszerleszállás következtében személyi sérülés nem történt és a helikopterben sem keletkezett kár.

A helyszínre repülésbiztonsági és repülőműszaki szakemberek érkeztek, a körülmények kivizsgálására.

További képek itt!

 

(Címlapkép: LHSN.hu, Balogh Ákos)