Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A sajtószabadság sírásói között emlegeti Orbánt az Economist

A sajtószabadság sírásói között emlegeti Orbánt az Economist

Támadás alatt a sajtószabadság – ezzel kezdődik a The Economist videója, amelyben a tekintélyes brit hetilap sorra veszi, kik jelentik ma a legnagyobb veszélyt világszerte a sajtószabadságra, a független médiára.

The Economist on Twitter

Vladimir Putin, Viktor Orban and other strongmen are muzzling the media. But a free press should be defended https://t.co/xeiIlybuDD

A sort Vlagyimir Putyin orosz elnök nyitja, majd utána Orbán Viktor magyar miniszterelnököt villantják fel az összeállításban, miközben elhangzik, hogy 1990 óta nem börtönöztek be ennyi újságírót a világon.

A világ országai közül mindössze 61 államban tekinthető teljesen függetlennek a sajtó – állítja az Economist kisfilmje. A 61-es listán nem szerepel Magyarország.

Másik 66 országban a szabad sajtó egyáltalán nem létezik. Ezek között sincs ugyan Magyarország, ám a nemzetközi szervezetek régóta csak “részben szabadnak” minősítik a magyar sajtóviszonyokat.

Borítókép: Orbán Viktor / Forrás: Facebook/Orbán Viktor