Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Roma Önkormányzat nem tett rendet a háza táján

A Roma Önkormányzat nem tett rendet a háza táján

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) utóellenőrzését, amely a korábbi ellenőrzés javaslatainak hasznosítására készített intézkedési terv végrehajtását értékelte – írja közleményében az ÁSZ.

Az utóellenőrzés megállapította, hogy az intézkedési tervben foglalt feladatok jelentős részét az Országos Roma Önkormányzat nem hajtotta végre, így nem volt biztosított a közpénzekkel való felelős, elszámoltatható, átlátható és szabályszerű gazdálkodás.

Az ÁSZ 2015-ben végezte el az ORÖ ellenőrzését a 2011. január 1. és a 2014. június 30. közötti időszakra vonatkozóan. Az ÁSZ részére megküldött intézkedési tervben a hiányosságok, szabálytalanságok megszüntetésére az önkormányzatnál 24 feladatot határoztak meg. az Országos Roma Önkormányzat az intézkedési tervében meghatározott 24 feladatból határidőre egyet sem hajtott végre. 14 feladat végrehajtására nem került sor, 5 intézkedési tervhez kapcsolódó feladat pedig határidőn túl került megvalósításra. A határidőn túl végrehajtott feladatok szabályzatkészítésre vonatkoztak. Két feladat – amelyek megvalósítására szintén nem került sor – 2017. január 1-je után, a jogszabályi változások miatt okafogyottá vált. Három feladatot részben végrehajtott az önkormányzat. Az Országos Roma Önkormányzat Hivatala az ÁSZ javaslatai alapján készített intézkedési terv végrehajtásáról nyilvántartást nem vezetett.

Az ORÖ-nél számtalan botrány volt már, 2017 őszén a rendőrség házkutatásokat tartott a szervezet irodáiban, költségvetési csalás gyanújával zajló büntetőeljárás részeként.

Hangfelvétel az MN-nél: fiktív számlákból kampányolt volna a roma vezető