Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az athéni döntetlennel kiesett, így is nagy magyar sikert ért el a Videoton

Az athéni döntetlennel kiesett, így is nagy magyar sikert ért el a Videoton

Fordulatos meccsen játszott 1-1-et a magyar bajnok az AEK-kel, komoly esélye volt a BL-csoportkörre. Megint volt 11-es, kiállítás. Folytatás az Európa-liga csoportkörében.

2-1-es hátrányról kezdte a Videoton a Bajnokok Ligája-rájátszás visszavágóját az AEK Athén otthonában. Az első meccsen két kiállítás is történt, a magyar bajnoknál Huszti kapott pirosat a 23. percben, így a Vidi 40 percet játszott emberhátrányban.

Az AEK egyenlő létszámnál nem volt erősebb Videotonnál, erre lehetett alapozni a visszavágón és az első félidőben ez ki is ütközött. Az athéni Olimpia Stadionban egyik csapat sem esett neki a másiknak, de félóráig alig történt a pályán valamit. A Vidi sem akart mindenképp gólt lőni, az AEK sem, utóbbinak a magyarok hibáiból adódtak veszélyesebb megmozdulásai. Majd a magyar csapatnál Danko Lazovics majdnem betalált egy szabadrúgásból. Ez élénkítette meg a meccset, a görögök előtt adódott a több lehetőség, a hazaiak így viszont kicsit kinyíltak és a magyar csapat is közelebb került az ellenfél kapujához.

Athén, 2018. augusztus 28.
Stopira, a Vidi FC (j) és Mihalisz Bakakisz, az AEK Athén játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének negyedik fordulójában játszott visszavágó mérkőzésen az athéni Olimpiai Stadionban 2018. augusztus 28-án. (MTI/AP/Pétrosz Jannakurisz)

A meccset hatalmas esőben zajlott a szünetig, és az látszott, hogy a magyar bajnok nem rosszabb, mint ellenfele.. Ez azonban – elsősorban az első meccs eredménye miatt – kevésnek tűnt a BL-csoportkörhöz.

Fordulás után gyorsan jött a fordulat: Fiola Attila hozzáért ellenfeléhez a 16-oson belül kézzel, ennyi testi kontaktus elég volt a büntetőhöz, amit Petrosz Mantalosz a 48. percben be is lőtt, 1-0. Innen sem volt reménytelen a Vidi helyzete, csak két góllal nem a továbbjutást, hanem a hosszabbítást harcolhatta volna ki.

A Videoton ezután megélénkült és az egy sorral feljebb küldött francia Loic Nego kiválóan ugrott ki és szép gólt lőtt, 1-1. A hazai csapat idegessé vált, Nego előtt perceken belül két újabb gólhelyzet adódott. A magyar bajnok visszajött a párharcba, az athéni szurkolók félelmetes szurkolás helyett pedig fütyülni kezdtek. A fehérvári nyomás alább maradt, de tíz perccel a vége előtt Hugo Lopes a saját 16-osa előtt megfejelte Negót, és ezért kiállították. Szabadrúgás következett, amiből Lazovics kis híján gólt szerzett.

A Vidi támadott, de az ereje elfogyott, a görögök pedig egészen döbbenetes módon húzták az időt a hátralévő percekben. Maradt az 1-1, összesítésben 3-2 az AEK Athénnak.

Az AEK Athén enyhén szólva sem focizta le a BL-rájátszásban a Videotont, de jól használta ki a lehetőségeit mindkét meccsen. A fehérvári csapat nem jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára, azonban így is az Európa-ligában folytatja, hat további kupameccs vár rá. Ez utoljára magyar csapatként éppen a Vidinek sikerült, 2012-ben.