Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szijjártó kőkemény idők eljöveteléről beszélt zárt ajtók mögött

Szijjártó kőkemény idők eljöveteléről beszélt zárt ajtók mögött

Szijjártó Péter a nagyköveti értekezleten beszélt arról hétfőn, hogy “kőkemény” időszakon vagyunk túl, illetve „kőkemény” időszak előtt állnak.

“Egy kereskedelmi háborúba kezd lassan belesodródni az Egyesült Államok, az Európai Unió és Kína. Az EU Magyarország első számú exportpiaca, az USA a második, Kína pedig a harmadik. Ha van olyan ország, amely nem akarja ezt a kereskedelmi háborút, az Magyarország” – mondta a külügyminiszter.

Az Atv szerint arról is beszélt Szijjártó, hogy

“a migrációpárti erők egy újabb, elkeseredett rohamot kezdtek el Magyarország ellen. Megalapozottan lehet mondani, hogy egy kőkemény időszak előtt állunk, ami azt teszi szükségessé, hogy minden eddiginél jobban megacélozzuk magunkat, és minden erőnkkel harcoljunk a magyar érdekekért”.

A külügy stílusában nem várható nagy változás, legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy Szijjártó azt mondta, “a magyar külpolitikát továbbra is a nemzeti érdekek mentén alakítjuk, ami ellentétes a magyar nemzeti érdekekkel, azt nem fogjuk elfogadni. A külügyi kormányzat és a magyar diplomácia a nemzeti érdekek érvényesítésében a jövőben is fel fog vállalni minden szükséges konfliktust”.