Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem kapott svájci állampolgárságot egy vegán nő, mert túl idegesítőnek találták

Nem kapott svájci állampolgárságot egy vegán nő, mert túl idegesítőnek találták

Az állatjogi aktivista a marha kolompok ellen kampányolt, de a helyi lakosok ezt magukra vették.

Nyolc éves kora óta Svájcban él, mégsem kapta meg az állampolgárságot egy holland nő, miután kampányt indított a tehenek nyakában lógó kolompok ellen. A vegán állatjogi aktivista, Nancy Holten egyszerűen csak nagy szájúnak lett titulálva a lakóhelyén élők által, akik már másodjára utasították el kérelmét. Svájcban ugyanis az állampolgári kérvényeket részben az indítványozó lakóterületén élők véleménye alapján bírálják el, ami Nancy esetében nem egy nyerő felállás. Hogy miért nem szeretik a helyiek?

Mert a nő szerint a nehéz fémcsengők fájdalmat és stresszt okoznak a teheneknek. Svájc, szerint azonban

a tehenek fene jól néznek ki azokkal a csengőkkel, ahogy bandukolnak az Alpok legelőin.

Ja, és a turisták is szeretik őket. Valóban nehéz kikezdeni az érveket, ha az ilyen látványra gondolunk:

Illusztráció fene jól kinéző tehenekhez forrás: Pixabay

Az önjelölt újságíró, író, modell, és dráma tagozatos diák már több kampányt is indított hasonló hagyományokkal szemben, mint például a vadászat, vagy a malacversenyek. Egy helyi lap szerint még a templomok harangja is zavarja, ami után felmerül bennünk a kérdés: miért szeretne ott élni egyáltalán?

Nancy szerintem egyetlen helyen érezhetné igazán otthon magát: nálunk. Itt úgyis mindig van min panaszkodni, de ez legalább ugyanolyan nemzeti tradíció, mint Svájcban a marhakolomp.

(forrás: Vice; borítóképünk illusztráció @Pixabay)